Yahudi liderine saldıran Nazi çıktı

Polonya Yahudileri lideri Michael Schudrich’i darp eden Nazi yanlısı Karol G, Varşova polisinin yaptığı operasyonlar sonunda yakalandı.

İçişleri Bakanı Ludwid Dorn’un Polonya Yahudileri lideri Michael Schudrıch’ı darp eden saldırganın yakalanması için özel bir araştırma yapılması yönündeki talimati üzerine harekete geçen Varşova polisi, yapılan operasyonlar sonucunda  saldirgan Karol G’yi saklandığı evde yakaladı.

Polis,  saldırgan Karol G.’nin daha önce de saldırı suçundan ceza aldığı ve bir kez daha suçlu bulunması durumunda 5 yıl hapis cezasına carptırılabileceği belirtiyor.
Saldırganın yakalanmasına sevinen Polonya Yahudileri lideri Michael Schudrich, “Polis ve hükümet yetkilileri saldırganın yakalanmasi için üstün çaba gösterdiler. Bundan dolayı kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

Geçtiğimiz ay başkent Varsova’da neydana gelen olayda Polonya Yahudileri lideri Schurich, katoliklerin ruhani lideri Papa 16.Benedikt’in Auschwitz – Birkenau ziyareti öncesi Nazi yanlısı olduğu anlaşılan Karol G.’nin saldırısına uğramıştı.

Saldırgan Karol G, ABD vatandaşı ve aynı zamanda Polonya Yahudileri lideri olan Michael Schudrich’e arkadan yaklaşarak “Polonya Polonyalılarındır!” diyerek önce yumrukla ardından da  biber gazı sıkarak saldırıda bulunmuştu.Yahudi lideri Schudrich, vatandaşların müdahalesi sonucu saldırıdan hafif yaralı olarak kurtulmayı başarmıştı.

IRKÇILIK TIRMANIYOR

Polonya’da son zamanlarda artış gösteren ırkçı saldırılar ve yabancı düşmanlığı, AB yetkilileri tarafından kınandı. Avrupa Parlamentosu (AP), ırkçı saldırılar ve yabancı düşmanlığının artması nedeniyle Polonya’ya yaptırım uygulanması yönünde karar aldı.

Varşova polisi de, ırkçı saldırılara karşı sıfır tolerans gösterileceğini önemle belirtiyorlar.


Bir diger gelişmede, saldirgan Karol G.’nin daha önce de saldırı suçundan ceza aldığı ve bu saldırıdan da suçlu bulunması durumunda 5 yıl hapis cezasına çarptırılabileceği yönünde .

1131270cookie-checkYahudi liderine saldıran Nazi çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.