Yalakalığın böylesi…

Görüşmede ikili ilişkiler, Arnavutluk’un NATO üyeliğiyle ilgili konular, Arnavutluk’ta çeşitli alanlarda devam eden reformlar ve Kosova sorununun ele alındığı öğrenildi.

İki lider, Tugaylar Sarayındaki görüşmeden sonra basına açıklama yapmadı.

Bu arada, Moisiu, düzenlenen törenle Bush’a Arnavutluk’un en büyük devlet nişanı olan Bayrak Madalyasını verdi.

Madalyanın Bush’a, Arnavut sorununa, özellikle de Kosova’daki soruna katkılarından ötürü verildiği açıklandı.

Diğer üst düzey yetkililer ve siyasal parti liderlerinin de katıldığı törenden sonra Bush, Afganistan ve Irak’taki uluslararası güçlere katılan Arnavut komando güçlerinin temsilcileriyle görüştü.

Moisiu, ziyaret öncesinde Arnavut basınına yaptığı açıklamalarında, Bush’un ziyaretinin ülkenin dünya çapındaki imajını güçlendireceğini belirtti. Moisiu, bu ziyaretin, “Kosova sorununun bir an önce çözümünün istendiğine dair güçlü bir mesaj olduğunu” da kaydetti.

Başbakan Sali Berişa da ziyaret öncesinde basına yaptığı değerlendirmelerinde, “Bu ziyaret iki ülke ilişkilerinde mükemmel ufuklar açacak. Bu ziyaret, Arnavutluk’a verilmiş bir destektir” dedi.

Arnavutların “ABD’nin destekçisi bir ulus” olduğunu belirten Berişa, “Çünkü Arnavut ulusu, en kritik anlarında ABD tarafından desteklenmiştir. Arnavutlar, eski Başkan Bill Clinton’un Kosova’daki katkılarını asla unutamaz” dedi.

Berişa, ABD’de bir Arnavut diasporası olduğunu ve bu grubun ABD yönetiminin en üst düzeylerine sesini ulaştırabildiğini, Kosova sorununun çözümüne böylece katkı sağladığını sözlerine ekledi.

1152430cookie-checkYalakalığın böylesi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.