Yangının Kemerköy Termik Santrali’ne ulaştı, Ören tahliye ediliyor

Muğla’nın Milas ilçesindeki yangının Kemerköy Termik Santrali’ne ulaşmasının ardından Ören tahliye edilmeye başlandı.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, kararın Muğla Valiliği tarafından alındığını duyurdu. Tokat Ören’in dışında, Alatepe, Kultak, Pinar, Çamlıca, Bayır, Fesleğen, Demirciler, Bağdamları ve Karacaağaç mahalleleri için bu kararın alındığını söyledi.

Tokat, toplanma alanlarını Milas Şehir Stadyumu ve Koru Yüksel Çağlar İlkokulu olarak verdi. Tokat, “Günlerdir yaptığımız uyarılara rağmen bu sonucun gerçekleşmiş olmasından son derece üzgünüm” dedi.

ANA KÖMÜR SAHASI ÇOK YAKIN

BBC Türkçe’ye konuşan Elektrik Üretim AŞ’nin (EÜAŞ) eski genel müdür yardımcısı Muzaffer Başaran, Kemerköy Termik Santrali’nin kömür sahasının santrale 4-5 km uzakta olduğunu ancak yangının santral içine kömür taşıyan bantlar üzerinden ana kömür sahasına ulaşma riski bulunduğunu söyledi.

Kemerköy Termik Santrali çalışanlarının BBC Türkçe’ye verdiği bilgiler de yangının dağlardan geçen kömür bantlarına sıçradığını doğruluyor.

Çalışanların verdiği bilgiye göre, santraldeki 25 bin tonluk kömür, kömür sahasına taşındı ve itfaiye ekipleri kömür sahasının çevresinde kömürün yanmaması için hazır bekliyor.

Termik Santral’e sıçrayan ve kömür bantlarını tutuşturduğu ifade edilen yangınla ilgili henüz termik santral yönetimi ya da resmi bir kaynaktan herhangi bir açıklama yapılmadı.

2537700cookie-checkYangının Kemerköy Termik Santrali’ne ulaştı, Ören tahliye ediliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.