Yarın iş bırakma eylemi yapılacak

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası’na karşı Emek Platformu’nun aldığı karar doğrultusunda yarın 2 saat süreyle uygulanacak ”Uyarı Amaçlı Çalışmama Hakkı” eyleminin ulaşım, temizlik işleri, eğitim, sağlık alanlarında etkili olması bekleniyor. 


Türkiye çapında 10.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek eylem çerçevesinde Belediye hizmetlerine ara verilirken, şehir içi ulaşım duracak ve temizlik hizmetleri yapılmayacak. 


Demiryollarında banliyö trenlerinin seferleri 2 saat süreyle durdurulacak, atölyelerde çalışma yapılmayacak. Bakım ve onarım çalışmalarına ara verilecek. 


Hava alanlarında 2 saat süreyle uçuşlar yapılmayacak. 


Öğretmenler 2 saat süreyle derse girmeyecek ve eylem nedeniyle eğitime 2 saat ara verilecek. 


Hastanelerde doktorlar, eylem süresince acil vakalar dışında hizmet vermeyecek. 


Petro kimya sektöründe aralarında TPAO, TÜPRAŞ, BOTAŞ, PETKİM gibi iş yerlerinin de bulunduğu 85 iş yerinde çalışmalar 2 saat süreyle durdurulacak. 


Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu iş yerlerinin hepsinde otomasyonun bulunmadığı bölümlerde 2 saat süreyle üretimin duracağını, satış yapılmayacağını bildirdi. Yarınki eylemin 3 Ocak 1991’de uygulanan genel grev kararından sonra en etkili eylem kararı olduğunu ifade eden Öztaşkın, eylemin meşru ve yasal olduğunu söyledi. Öztaşkın, Anayasa’nın 90. maddesine göre, iç hukukla uluslararası hukukun çeliştiği noktalarda uluslararası hukukun geçerli olacağının öngörüldüğünü hatırlatarak, bu nedenle yarınki eylemin yasal olduğunu belirtti. Eylemin bir başlangıç olacağını kaydeden Öztaşkın, Hükümet’in gerekli adımı atmaması halinde bu eylemin dalga dalga Türkiye’ye yayılacağını savundu.
  

1056610cookie-checkYarın iş bırakma eylemi yapılacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.