‘Yarın senin de evin yanacaktır’

İstanbul’da konuşan Erdoğan, “Terör örgütünü, ‘evet bu terör örgütüdür’ diye ifade eden ülkelerin, teröristleri, kalkıp da ülkemize teslim etmemeleri anlaşılır bir yaklaşım değil. Bu samimiyet testini aslında kaybetmektir. Eğer samimi olsalar yapacakları iş, bu teröristleri kendi ülkelerinde barındırmak değil bunları sahibine teslim etmektir” dedi.


“Bugüne kadar bunu hiçbir Avrupa ülkesi maalesef yapmadı” görüşünü dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:


“Ve çok enteresandır, yargıya çıkarıp yargıladıktan sonra tutuksuz olarak yargılanmanın devamına ve ondan sonra da bu teröristin başka bir Avrupa ülkesine gittiğini ve buradan da, ne yazık ki, Kandil dağlarına geçtiğini görüyoruz; tespit ediyoruz, bunları belgelerle kendilerine veriyoruz.”


“Fakat herhangi bir düzelmenin olmadığını görmek de, ne yazık ki Batılı dostlarımızın bu konuda ne denli samimi olduklarını çok açık, net ortaya koyuyoruz” diye konuştu.


Romanya ve İngiltere’de, uluslararası medyanın önünde bu konuları konuştuğunu kaydeden Erdoğan, “Buradaki, ‘senin teröristin kötü, benimki iyi’ mantığıyla bir yere varmak mümkün değil. Bugün benim evim yanıyorsa yarın da senin evin yanacaktır. Bunu böyle bilmelisiniz” dedi.


Erdoğan 5 Kasım’da da Amerika Birleşik Devletleri’ne giderek Washington’da George Bush’la görüşecek.

1049820cookie-check‘Yarın senin de evin yanacaktır’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.