Yasak kalkıyor, Onur havaya uçacak…

Yıldırım, Ulaştırma Bakanları Avrupa Konferansı’nın 89. toplantısı için geldiği Moskova’da yaptığı açıklamada, Hollanda Ulaştırma Bakanı Karla Peijs, Almanya Ulaştırma Bakanı Manfred Stolbe ve İsviçre Ulaştırma Bakanı Moritz Leuenberger ile konuyu görüştüğünü söyledi. Yıldırım, ilgili bakanlarla yasağın kalktığını bu akşam saatlerinde Kremlin’de verilecek resepsiyon sırasında açıklayacaklarını kaydetti. 


Yasağın kalkmasıyla ilgili bazı küçük pürüzlerin bu akşam giderileceğini kaydeden Yıldırım, ”Ciddi bir mücadele sonucunda bu sorun 12 günde çözüldü” diye konuştu.


Yıldırım, şunları kaydetti: 


”Baştan beri bunun teknik bir mesele olduğunu, teknik meselelerin de teknik personel seviyesinde çözülmesi gerektiğini söyledik. Verilen kararın ağır olduğunu, sadece sorunları olan uçakların yasaklanabileceğini, şirkete ait tüm uçakların uçuşunun durdurulmasının teamüllere aykırı olduğunu söyledik. Bu mücadele sonucu uçuşların tekrar başlaması sağlanmıştır. Bu da Türk sivil havacılığının bir başarısıdır.” 


Yıldırım, Onur Havayolları’na da bir uyarıda bulunarak, ”Emniyetle ilgili bütün tedbirleri hiçbir ihmale mahal vermeden yerine getirilmesi gerekir. Bununla ilgili kontroller hem Türkiye’de hem de gittiği ülkelerde yapıldığını unutmayarak, tüm bu kontrollere hazırlıklı olmaları gerekir” dedi.

1021110cookie-checkYasak kalkıyor, Onur havaya uçacak…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.