Yasakcı kaymakam hala görevde

Kaymakan Altınpınar, tüm kamu kurumlarındaki Orhan Pamuk’a ait kitapların toplatılarak imha edilmesi yönündeki talimatını savundu. Vali İsa Parlak ise emrin iptal edildiğini ve Kaymakam Altınpınar’ın yetkisini aştığını söyledi.


Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de, “Ermeni soykırımı”na ilişkin sözleri nedeniyle Orhan Pamuk’un kitaplarının toplattırılarak imha edilmesi yönündeki girişime tepki göstererek “Bence artık Türkiye’de bir yazara yasak koymak kesinlikle teleffuz bile edilmemesi gereken bir şeydir” dedi.


Altınpınar, yayınladığı emir için “Pişmlan değilim” dedi. Vali İsa Parlak ise emrin iptal edildiğini ve Kaymakam Altınpınar’ın yetkisini aştığını söyledi. İlçede  adı açıklanmayan ve ünivesitede okuyan bir kızın Orhan Pamuk’un kitabını okuduğu söylenince bir grup bu kitabı alıp yakmak için kızı aradı.


Isparta kent merkezine 95 kilometre uzakılktaki 3 bin 700 nüfuslu Sütçüler İlçesi’nde, Kaymakam Mustafa Altınpınar’ın yayınladığı emir nedeniyle hareketli günler yaşanıyor. Daha önce çoğu insanın bilmediği Sütçüler İlçesi, bugün Türkiye’nin bir çok yerinden gazeteci akınına uğradı.


KAYMAKAM’IN GÖNDERDİĞİ RESMİ YAZI


Sütçüler Kaymakamı Mustafa Altınpınar imzasıyla resmi kuruluşlara gönderilen yazı şöyle:


“Son günlerde kamuoyunda tartışılan ve yazar olduğu iddia edilen Orhan Pamuk adlı yazar, yurt dışında verdiği beyanatlarda onurunu her şeyin üzerinde tutan Türk Milleti’ni rencide edici asılsız iftiralarda bulunmaktadır. Bu azınlık ırkçısının asılsız iftiralarına karşı Türk Milleti’nin elbette meşru müdafaa hakkı vardır.Bu itibarla tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız kütüphanelerini ve kitaplıklarını tarayacak ve adı geçen şahsa ait kitaplar ayıklanarak imha edilecektir. Konunun hassasiyetle takibini rica ederim. Kaymakam Mustafa Altınpınar”


AÇIK GAZETE: Altınpınar derhal görevden alınmalı. Kitap ne hakkında olursa olsun toplatılıp imha edilmesini düşünene kaymakamlık gibi önemli bir makam teslim edilemez. Hükümet tarafından Akpınar’ı eleştirip görevde tutmak aynı görüşü savunup takiyye etmek anlamındadır.


FOTOĞRAF: Kaymakam Mustafa Altınpınar

1020010cookie-checkYasakcı kaymakam hala görevde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.