“Yaşar Halim markasının geleceği için büyük bir vizyonumuz var”

Londra’nın en eski ve ilk Türk marketlerinden Yaşar Halim, 40 yıldan fazladır sürdürdüğü yüzde 100 müşteri odaklı hizmetinde başarı çıtasını günden güne yukarı taşımasını biliyor. 

Kurucu Yaşar Halim’in vefatından sonra yönetime geçen oğlu Mehmet Halim, babasının mirasını, ondan öğrendiklerinin ışığında yaşatmanın mücadelesini verdiklerini söyledi. Halim, “Ben ve oğullarım kendimizi, babamız gibi toplumumuza hizmet etmeye adadık. Yaşar Halim markasının geleceği için büyük bir vizyonumuz var” dedi.

Londra’da market sektörünün duayen isimlerinden, Kıbrıslı Türk girişimci Yaşar Halim’in, başta Türkçe konuşan toplumlar olmak üzere İngiltere’de derin bir üzüntü yaratan 2020 yılındaki vefatından sonra işin başına geçen oğlu Mehmet Halim, 40 yılı aşkın süredir topluma hizmet vermekten dolayı ailece büyük bir gurur yaşadıklarını söyledi.

“Kendimizi, babamız gibi toplumumuza hizmet etmeye adadık”

“Babam bu işe, İngiltere’de yaşayan topluluğumuza adeta bir ‘ev tadı’ sunabilmek adına 1981 yılında başladı. Vefatı bizleri derinden üzdü. Kendisini çok özlüyoruz. Biliyoruz ki onu, toplumumuz da çok özledi” diyen Halim, hala çok eski müşterilerinin, dostlarının, marketlerine gelip babası Yaşar Halim ile olan güzel anılarını ve deneyimlerini paylaştığını anlattı. Mehmet Halim, “Babamın bu kadar çok insana dokunduğunu, onların hayatlarında önemli izler bıraktığını bilmek gerçekten harika bir duygu. Her daim onun mirasını; ondan öğrendiklerimiz ışığında ve aynı çizgide sürdürmenin mücadelesini veriyoruz. Ben ve oğullarım; kendimizi, babamız gibi toplumumuza hizmet etmeye adadık. Eminim ki gelecek nesillerimiz için de bu durum geçerli olacak. İlk şubemizin açılışından bu yana toplumumuzda artık dördüncü nesil var. İşimizde, ben ve ailem adına yıllardır çok güzel deneyimler yaşadık. 1981’den bu yana bizlerin yanında olan dost ve müşterilerimizden, çocukluk anılarını paylaşanlar olduğu kadar, onların çocuklarının da marketlerimizden alışveriş yaptığını görmek bizlere inanılmaz mutluluk veriyor” dedi. 

Timur Halim-Mehmet Halim-Arif Halim

“Biz hep marketlerimizi taze ürünlerle donatmayı başardık”

Covid salgını nedeniyle son birkaç yıldır yaşanan zorluklara da değinen Mehmet Halim, ailelerin sevdiklerini, kendilerinin de birçok tanıdık müşterilerini kaybettiğini vurguladı. Yeni süreçte güvenli bir şekilde ticarete devam etmek için tüm marketlerinde yenilikler uygulamak zorunda kaldıklarını söyleyen Halim, Birleşik Krallık dışından gıda ithalatını zorlaştıran Brexit’in de, işletmeleri sıkıntıya sokan diğer önemli bir süreç olduğuna işaret etti. Mehmet Halim, “Son zamanlarda büyük süpermarketlerde bile ürün düşüşü gözlemliyoruz. Ancak biz hep marketlerimizi taze ürünlerle donatmayı başardık. Londra’da yaşayan pek çok göçmen Brexit nedeniyle ülkesine döndüğü için marketlerimize personel bulmakta zorlandığımızı ifade etmeliyim. Aslında bu süreçte İngiltere, çok sayıda vasıflı işçiyi kaybettiği için tüm sektörlerde hizmet açısından ciddi aksamalar yaşanıyor. Bunu marketlerimizde de gördük. Yani sürekli personel değişikliği ile mükemmel müşteri memnuniyetini sürdürmek zor. Hizmeti keyifli hale getirmek için her gün çabalıyoruz” diye konuştu.

“Zorluklara karşın en kaliteli ve hızlı hizmeti vermeye devam”  

Bir yıldan fazladır süren Ukrayna’daki savaşın da İngiltere’de yüksek enflasyona yol açtığını anımsatan Mehmet Halim, bu süreçte enerji ve doğalgaz fiyatlarının ciddi şekilde arttığını, birçok ailenin de bundan olumsuz etkilendiğini vurguladı. Halim, “Bizler de işletme sahipleri olarak artan üretim maliyetlerinin, bir anlamda gazabını hissettik. Bu durum enerji yoğun çalışan fırınlarımızın işletilmesini son derece zorlaştırdı. Bu tür zorluklarla karşılaştık ancak yine de topluma en kaliteli ve hızlı hizmeti vermeye devam ettik” dedi.

Mehmet Halim_Southgate Branch olives

Yaşar Halim ürünlerinin lezzetine her bölgeden talep var

Yaşar Halim’in Haringey’deki ilk şubesinin hala aynı kaliteli hizmetine devam ettiğine dikkat çeken Mehmet Halim, gıda ürünlerinin yanı sıra müşterilerinin severek tükettiği taze kremalı enfes doğum günü pastaları ile başta ekmek olmak üzere geleneksel Kıbrıs unlu mamullerinin de pişirilmeye devam ettiğini söyledi. Yaşar Halim lezzetini bilenlerin alışveriş için başka bölgelerden geldiğini de anlatan Halim, Müslüman toplumun büyük rağbet gösterdiği mevlit ürünlerini geliştirdiklerinin altını çizdi. Halim’in verdiği bilgiye göre; geleneksel hamur işlerinden oluşan mevlit kutuları artık tek tek veya toplu sipariş edilebiliyor. 

“Marketlerimizi otantik ve modern bir anlayışla geliştireceğiz”

Öte yandan; Haringey şubesinde yaptıkları değişikliğe de değinen Mehmet Halim, bunun, babasının vefatından sonra gerekli olduğunu belirterek, “Haringey şubemiz, öngörülebilir bir gelecekte açık kalacak. Ben babamın mirasıyla uğraşırken birkaç güçlükle karşılaştım. Bu sorunların üstesinden geleceğiz ve umarım, yerel marketlerimizi otantik ve modern bir anlayışla geliştireceğiz” diye konuştu.

Yasar Halim Southgate Branch opening

“Müşterilerimizin ilgisini çeken indirimlerimiz devam ediyor”

Yaşar Halim’in Palmers Green’deki ikinci şubesinde müşterilerin büyük rağbet gösterdiği mutfağı kısa süre önce topluma lanse ettiklerini belirten Mehmet Halim, “Spesiyalitelerimiz Kıbrıs mutfağıdır. Ayrıca vegan seçeneklerin yanı sıra çeşitli soğutulmuş yemekler ve salatalar da sunuyoruz. Meyve, sebze ve kasap reyonlarımızda ise müşterilerimizin ilgisini çeken özel indirimlerimiz devam ediyor. Ayrıca, İngiliz Kuzusu gibi en iyi eti sattığımız, tüm mağazalarımızdaki müşteriler arasında yaygın bir konuşmadır. Müşterilerimiz başka bir yerden et aldıklarında bunun Yaşar Halim’deki et ürünleriyle kıyaslanamayacağını belirten geri bildirimleri de sürekli olarak paylaşıyor” diye konuştu.

“Geleneksel ve modern yemeklerle ürün yelpazemizi genişletiyoruz”

Geçtiğimiz yıl Yaşar Halim’in üçüncü şubesini Southgate’de açarak büyümeye devam ettiklerini, modern ancak otantik bir anlayışla dekore edilen yeni yerlerinde de müşterilerinin alışveriş yapmaktan büyük keyif aldığını söyleyen Mehmet Halim, mutfağın yanı sıra sundukları tüm geleneksel ürünlerle aynı çizgide hizmeti sürdürdüklerinin altını çizdi. Halim, “Yaşar Halim mutfağı tüm marketlerimizde yerini aldı. Yeni nesil müşterilerimizin de severek tüketebileceği geleneksel ve modern yemeklerle ürün yelpazemizi genişletmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yasar Halim_fresh food

“Online mağaza ile Londra’nın her yerine teslimat yapabiliyoruz”

Gelişen teknolojiyle birlikte değişen müşteri taleplerine yanıt verebilecek sistemi de kurduklarını söyleyen Halim, Londra’nın her yerine teslimat yapabildikleri için artık Yaşar Halim lezzetlerine ulaşmanın kolaylaştığına dikkat çekti. Yaşar Halim markasının geleceği için büyük bir vizyonları olduğunu söyleyen Halim, yıllardır ticarete devam etmelerini mümkün kılan tüm müşterilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

“Ramazan ayı ihtiyaçları için de müşterilerimizin hizmetindeyiz”

Son olarak; Ramazan ayı nedeniyle bir mesaj paylaşan Mehmet Halim, “Tüm müşterilerimize ve toplumumuza mutlu ve huzurlu bir Ramazan diliyorum. Umarım herkes bu özel zamanı ailesi ve sevdikleriyle birlikte huzur içinde geçirir. Gıda ürünlerinin yanı sıra 1981’den bu yana geleneksel fırın ve pastane olarak da müşterilerimize hizmet veriyoruz. Toplumumuz her zaman olduğu gibi bu yıl da Ramazan geleneklerini yaşatmak için tüm temel ihtiyaçlarını karşılama konusunda bize güvenebilir. Taze pasta ve baklava çeşitlerimizle Ramazan ayı boyunca da müşterilerimizin hizmetinde olacağız” diye konuştu.

İLGİLİ KÖŞE YAZISI: Faruk Eskioğlu / Yaşar Halim memleketin kokusunu Londra’ya taşımıştı…

 

 

2677830cookie-check“Yaşar Halim markasının geleceği için büyük bir vizyonumuz var”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.