Yaşar İsmailoğlu’na vefa gecesi düzenlendi

Şair, yazar ve araştırmacı kimliği ve toplumsal çalışmaları ile Kıbrıslı, Türkiyeli Türk ve Kürt toplumları arasında isim yapan Yaşar İsmailoğlu için özel bir vefa gecesi düzenlendi.

Yaşar İsmailoğlu, ailesi ve dostlarının katıldığı etkinlik 15 Mart Perşembe gecesi 19-21 arasında “630 Green Lanes Haringey N8 0SD” adresindeki Kıbrıs Türk Toplum Merkezi’nde gerçekleşti.

Kıbrıslı Sanatçılar Platformu (UK), Haringey Cypriot Community Centre, Hackney Cypriot Association, Kıbrıs Demokrasi Derneği, Turkish Cypriot Community Association ve CTP (UK)’in ortaklaşa düzenlediği onur gününe kalabalık bir katılım oldu.

Bugüne kadar 33 kitabı olan İsmailoğlu ve katılımcılar keman eşliğinde şiirler okudu ve ortak anılarını paylaştılar. Geceyi organize eden kurumlar adına İsmailoğlu’na teşekkür plaketi sunuldu.

AİLESİNE TEŞEKKÜR

Etkinlikte yapılan kısa konuşmalarda İsmailoğlu’nun sanatçı yanı, Kıbrıs’ta demokrasi mücadelesine ve Londra’daki topluma katkıları övgüyle anlatıldı.

İsmailoğlu da kısa bir süre önce vefat eden Hasan Raif’i yâd ederek başladığı konuşmasında katılımcılara teşekkür etti. İsmailoğlu bu gecenin ömründeki ilk yarı olduğunu ve ikinci yarıda da aynı enerjiyle mücadelesine sürdüreceğini belirtti. Eşi ve çocuklarının yaşamı boyunca kendisine büyük bir özveriyle destek olduklarını anlatan İsmailoğlu, hep barış içinde bir Kıbrıs’ta yaşamayı hayal ettiğini söyledi.

GECEDE KİM NE DEDİ?

– Nafiya Horozlu: Yaşar İsmailoğlu bizim gibi gençlere rol model oldu. Topluma katkısını unutmak mümkün değil. Onun topluma kazandıkları bizim gibi gençlerin yaşamını da kolaylaştırıyor.

– Arife Redvan: Çocukluk arkadaşım Yaşar İsmailoğlu ile dostluğumuz her zaman ve her yerde sürdü. Kendisine uzun ve sağlıklı ömürler diliyor, başarılarının devamını istiyorum…

– Niyazi Enver: Herkese yardım eden, pek çok da hobisi olan İsmailoğlu’nun bunca enerjiyi nereden bulduğunu merak ediyorum. Toplum Postası’nın da kurucusu olan İsmailoğlu’na ikinci yarıda da başaırlar diliyoruz.

– Osman Balıkçıoğlu: İsmailoğlu’nun bilinmeyen bir yönü de tiyatroculuğudur. 1973’de kendisiyle “Bugün Cumartesi” oyununu oynamıştık. İsmailoğlu ile uymayan görüşlerimiz olsa da hep dostuz.

– Ertanç Hidayettin: İsmailoğlu, İngiltere’ye ilk geldiğim yıllarda birlikte çalıştığımız fabirkada sendika temsilcisiydi. Bizlere sosyalizmi anlatırdı. Fabrikada ilk grevi de o örgütlemişti.

– Hüsnü Kişi: İsmailoğlu Türk Toplumu Futbol Federasyonu’nun da kurucusudur. Topluma bir kurum kazandırmakla kalmadı gençleri spora da yönlendirdi.

– Faruk Eskioğlu: İsmailoğlu yalnız Kıbrıslılara değil Türkiyeli Türk, Kürt ve Alevi göçmenlere de her konuda yardım etmiş ve destek olmuştur. Türkiyeliler adına kendisine teşekkür ediyorum.

2171450cookie-checkYaşar İsmailoğlu’na vefa gecesi düzenlendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.