Yatırım açısından Türkiye’yi cazip buldu

ABD’li ünlü spekülatör ve yatırımcı George Soros, Türkiye’nin yatırım açısından cazip ülke olduğunu belirterek, ”Genel strateji olarak Türkiye’ye karşı olumlu bakış açımız var” dedi.


Soros, Çırağan Sarayı’nda ”ABD’nin Dünyada Nasıl Daha İyi Rolü Olabilir” başlıklı bir konferans verdi ve soruları yanıtladı.


Soros, ”Dünyada milliyetçilik yükselirken Türkiye niye Avrupa idealine bağlı kalmalı?” şeklindeki soru üzerine, Avrupa’ya dönük olmanın Türkiye’nin ulusal çıkarlarına, Türk halkının çıkarlarına hizmet edeceğini söyledi. Soros, ”bu yolda ısrarlı davranırsa, Avrupa toparlanacaktır, Türkiye’nin AB’ye üyeliğine ehil olduğunu kabul edecektir” diye konuştu.


Soros, yatırımlarla ilgili soruyu yanıtlarken, Türkiye’nin yatırım açısından cazip ülke olduğunu, kendisinin artık yatırım kararlarında aktif rol oynamadığını ama, genel strateji olarak, Türkiye’ye karşı olumlu bakış açısı olduğunu söyledi.


George Soros, bir başka soru üzerine, ”AK Parti demokrasiye inanıyor. Önceki hükümetlerden daha dürüst, yolsuzluk daha az ve desteği hak ettiğine inanıyorum” dedi.


 

1021590cookie-checkYatırım açısından Türkiye’yi cazip buldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.