Yayınevi cinayetinde reddi hakim talebi

Mahkeme heyeti de, talebin değerlendirilmesi için yazılacak dilekçenin Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesini kararlaştırdı.


Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada sanıklar dinlenmezken, müdahil avukatlar, duruşmanın sesli ve görüntülü cihazlarla yapılmasını istedi.


Mahkeme heyeti, talebi reddetti. Müdahil avukatları, mahkeme heyetinin tarafsızlığına ve bağımsızlığına gölge düştüğünü öne sürerek, reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, bu talebin değerlendirilmesi için 7 gün içerisinde yazılacak dilekçenin Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar verdi. Duruşma, 17 Mart 2008 tarihine ertelendi.


Duruşmayı sanık yakınları, öldürülen Tilman Ekkehart Geske’nin eşi Susanne Geske, Necati Aydın’ın eşi Şemse Aydın, Hollanda Büyükelçiliği Siyasi İşleri Bölümü Başkanı Ertan Keskinsoy, Diyarbakır Kiliseler Başpastörü Ahmet Güvener, Alman Konsolosluğu Hukuki İşler Başkanı Martin Herman Graft, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Müsteşarı Diego Mellado, Norveç Büyükelçiliği Misyon Şefi Yardımcısı Stian Christensen, müdahil avukatlar ve çok sayıda yerel ve ulusal basın mensubu izledi.


Malatya’da Zirve Yayınevinde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel boğazları kesilerek öldürülmüştü.

1018280cookie-checkYayınevi cinayetinde reddi hakim talebi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.