Yaz tatilinde ne yapmalı?

Ve bir okul döneminin daha sonuna geldik. Bazılarımız okulların bitmesiyle soluğu Türkiye’de alırken bazılarımız ise gerek maddi koşullar gereksede memleketteki siyasal durumdan dolayı İngiltere’de kalmayı tercih ediyoruz. Peki ama bu kos koca 6 haftalık tatilde çocuklarımız ile neler yapabiliriz? Bu soru aslında hepimizin kendimize sorduğu bir sorudur. Bazılarımızın buna cevabı kolay olabilir, mesele başka bir yere tatile gidecem demek gibi. Bazılarımızın ise bu soruya ‘tüm yaz evde olacaz’ demekten başka verecek çok fazla bir cevabı yoktur . Bugünkü bu yazımda sizlere yazın çocuklarınız ile yapacağınız bazı etkinlikler hakkında bilgi vermeye çalışacağım. Bunu yaparken ilk olarak Londra ve çevresinde ziyaret edebileceğiniz müzeler hakkında sizlere bilgi vereceğim. Umarım her zamanki gibi yardımcı olur.

Tatillerde en kolay ve en masrafsız zaman geçirmenin yolu müze ziyaretidir. Londra ve çevresi bu konuda bir çok olanağı ailelere ve çocuklara sunuyor. Tabiiki buradan size Londra’daki tüm müzeler hakkında bilgi verme şansım çok zor. Bunun için seçdiğim bir kaç müze hakkında bilgi verip sizin ve çocuğunuz istek ve arzularına hitap edecek seçimler yapmanızı sizden rica edecem. Londra’da yaşamanın en güzel yanlarından bir tanesi bu konuda bir zenginliğe sahip olduğumuz gerçeği. Tarihten Bilime, Ulaşımdan Bilgisayar dünyasında kadar bir çok konuda müzelerin ve aktivitelerin olduğu bu şehirde çocuklarımız ile yapacağımız bir etkinlik her zaman vardır, yeterki bu konuda bir araştırma içinde olalım.

Bu anlamda ziyaret edilecek ve benimde en çok sevdiğimin müzelerin başında Science Museum yane Bilim Müzesi geliyor. Bilim Müzesi South Kensington Bölgesinde Exhibition Road’da bulunuyor. 1857’de bulunan bu müze yıl boyunca 3.3 milyon ziyaretçiyi kabul ediyor. Kamu tarafından finanse edilen diğer müzeler gibi Bilim Muzeside ücretsiz fakat müze içinde bazı bölümler ve gösteriler için ücret talep ediliyor. Teknoloji den Tarıma, Kimya’dan Tarihe bir çok konuda bulimsel gelişmeleri öğrenip çok değerli bilgilere sahip olabilirsiniz. Çocuklar için yapılan interaktif oyunlar ve etkinlikler sayesinde buraya ziyaret eden herkese zevk alıp bilim konusunda bilgi sahibi olabilir. Bu müze hakkında daha fazla bilgi almak için www.sciencemuseum.org.uk internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

Size önereceğim ikinci müze ise benim öğrencilerim ile ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyduğumu The National Museum of Computing yane Ulusal Bilgiyar Bilimler Müzesi. Londra’ya yarım saat uzaklıkta olan Milton Keynes şehrinde bulunan bu müze Bletchley Park bölgesinde yer alıyor. Müze bünyesinde dünyadaki ilk bilgisayar olmak üzere bu konuda 1940, 50, 60 ve günümüze kadar olan tüm bilgisayar teknolojisine ev sahipliği yapıyor. Bu müze Bilgisayar dünyasındaki tarihsel ve günümüz teknolojisini bir araya getirip çocukların öğrenceği, etkileneceği ve zevk alacağı bir ortam sunuyor. Yeni ve eski bilgisayar sistemleri görmenin yanında aynı zamanda bunları kullanarak program yazma, onları çalıştırma ve işlem yapmalarını görmek bir çok çocuk için etkili olacaktır. Müze ayrıca yaptığı festivaller, özel programlar ve konuşmacılar ile eski ve yeni bilgisayar teknolojilerini herkesin öğrenmesi için etkinlikler düzenliyor. Bu müze hakkında daha fazla bilgi almak için www.tnmoc.org internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu iki müze ziyaret edebileceğiniz yerlerden sadece ikisi, diğer ziyaret edilebilinecek yerler konusunda aşağıdaki internet adresinden bilgi alabilirsiniz:

http://www.dayoutwiththekids.co.uk/things-to-do-family/london/museums-and-galleries

İyi gezmeler ve iyi öğrenmeler..

2208240cookie-checkYaz tatilinde ne yapmalı?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.