Yazarımıza tehditi kınıyoruz

AKP’nin baskı ve sansür politikalarına karşı gazeteciler bugün İstanbul’da eylem yaparken, Başbakan Erdoğan’ın “zor tutuyoruz” diyerek gaz verdiği yüzde 50’nin sosyal medyada gazetecilere yönelik hakaretlerine bugün bir yenisi daha eklendi.

‘KOMİNİZİN NE KADAR NALET BİŞEYMİŞ’

Türkiye’nin dört bir yanında sürdürülen yıkım politikalarına karşı direnen yurttaşların sorunlarını ele alan haberleri ve muhalif yazılarıyla tanınan gazeteci-yazar Yusuf Yavuz’un yazı ve haberlerinin yayınlandığı facebook’taki resmi sayfasına küfür ve hakaret dolu tehdit savuranlardan biri olan 35 yaşındaki Yener Yılmaz, “vay o… cocugu kominizin nekadar nalet bişeymiş senin paylaşımlarını görünce birkez daha anladım ama OSMANLI gelicek senin ananı s… sabret azkaldı” tehdidinde bulundu.

‘BAŞBAKAN VE BAKANLAR SORUMSUZCA HEDEF GÖSTERİYOR’

Bugüne kadar benzeri tehditler aldığını anlatan gazeteci Yusuf Yavuz, Başbakan’dan Bakanlara kadar hükümet üyelerinin kendileri gibi düşünmeyenleri hedef gösteren sorumsuz açıklamalar yaparak fanatizmi kürüklediklerini vurgulayarak, “bu, AKP fanatizminin ve kör milliyetçiliğin geldiği noktanın çarpıcı bir göstergesidir. Yıkımlara karşı refleks gösteren kamuoyunun ve bu refleksleri yazı ve haberleriyle duyuran gazetecilerin nasıl algılandığını gösteren trajik bir örnektir. Buradan savcılara ve kolluk kuvvetlerine seslenerek bu tür küfür ve hakaretlerle görevini yapmaya çalışan gazetecileri tehdit eden fanatiklere karşı yasaların kendilerine yüklediği sorumlulukları yerine getirmeleri çağrısında bulunuyorum” dedi.

ERDOĞAN FATİH, KILIÇDAROĞLU BİZANS KOMUTANI

Profilindeki bilgilere göre Kocaeli’nin Kandıra ilçesinden olduğu ve İstanbul’da yaşadığı anlaşılan Yener Yılmaz’ın paylaştığı fotoğraflar arasında Başbakan Erdoğan’ı Fatih Sultan Mehmet’e, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu da Bizans’lı komutana benzeten fotomontajlar dikkat çekiyor.

AÇIK GAZETE: Yazarımıza cahilce tehditler savuran Yener Yılmaz’ı kınıyoruz. Birazcık kafa yorma becerisi olsaydı, yazarımız Yavuz’un doğayı, börtü böceği ve sonuçta kendi yaşam alanını da korumak için gece gündüz çalıştığını farkedip teşekkür borçlu olduğunu görecekti.

1410790cookie-checkYazarımıza tehditi kınıyoruz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.