Yedi yıl sonra tartışmalı atama

Erdoğan’ın, darbeyi yapan Nurettin Ersin’in oğlunu New York’a ataması, tartışma yarattı.

Referandum ve 12 Eylül hesaplaşması, 7 yıl önce yapılan bir atamayı tartışmaya açtı. 12 Eylül darbesini yapanlardan hesap soracağını söyleyen Başbakan Erdoğan’ın, 12 Eylül’ün Kara Kuvvetleri Komutanı ve Milli Güvenlik Konseyi üyesi Nurettin Ersin’in oğlunu New York’a atadığı ortaya çıktı.

12 Eylül askeri müdahalesini gerçekleştiren 5 orgeneralden biri olan Nurettin Ersin, 15 Mart 2003’te Başbakanlık görevini alan Başbakan Erdoğan’ı ziyaret etti ve oğlu Oktay Ersin’in, Ziraat Bankası New York Şubesi’nde görevlendirilmesini talep etti. Başbakan da, Ersin’i Ziraat Bankası Newyork Şubesine müdür yardımcısı olarak atadı.

NİKAH ŞAHİDİ EVREN

Oktay Ersin, Deniz Kurmay Albay Zühtü Arkan’ın kızı Şebnem Ersin ile 18 Nisan 1981 tarihinde evlendi. Damadın tanıklığını Devlet Başkanı sıfatıyla Kenan Evren, gelinin tanıklığını ise Başbakan Bülent Ulusu yaptı. Ersin ailesi New York’ta yaşıyor.

Nurettin Ersin, 12 Eylül Askeri darbesini gerçekleştiren Milli Güvenlik Konseyi’nin iki numaralı ismiydi. Kenan Evren’in Cumhurbaşkanı olmasıyla, Genelkurmay Başkanlığına getirildi. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyesi oldu. Ne anılarını yazan, ne de yaşadıklarını anlatan “Sessiz general” Ersin, 2005 yılında vefat etti. Cenaze törenine Kenan Evren ile dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, Başbakan Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Ali Babacan ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül katıldı.

YUSUF SAHİCİ / GAZETEPORT

1253180cookie-checkYedi yıl sonra tartışmalı atama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.