Yemen’de Batılı hedeflere çifte saldırı

İngiltere Dışişleri Bakanlığı saldırıda bir büyükelçilik görevlisinin hafif yara aldığını belirtirken, görgü tanıkları çevredeki en az üç kişinin yaralandığını anlatıyor.

Reuter haber ajansı, Sana yakınlarındaki Avusturya doğalgaz şirketi OMV’ye ait tesislerde de, bir güvenlik görevlisinin ateş açtığını ve bir Fransız vatandaşının öldüğünü bildirdi.

Yemen’de son aylarda Batılı kurum ve kuruluşlar militanların saldırılarına hedef oluyor.

Gelen haberlere göre, roketatar saldırısına uğrayan zırhlı İngiliz büyükelçilik taşıtında Yemen’deki İngiliz misyonunun başkanının yardımcısı bulunmaktaydı.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, BBC’ye verdiği mülakatta, Yemen’deki tüm İngiliz diplomatlarının evlerinde ya da Büyükelçilik binasında beklediklerini belirtti.

‘Yemen tehlikeli bir yer’

Hague, “Yemen, çalışma koşulları açısından zor ve tehlikeli bir yer.” dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı, bugünkü saldırının Yemen’in daha güvenli bir hale getirilmesi için daha yapılması gereken çok şey olduğunu gösterdiğini söyledi.

Yemen’de diğer saldırının düzenlendiği OMV tesisleri çevresi güvenlik güçlerince kuşatıldı ve ateş açan silahlı kişi etkisiz hale getirildi.

Bu saldırıda ölen Fransız vatandaşının kimliği açıklanmadı.

Saldırılar Yemenli yetkililerin El Kaide’nin saldırılar düzenleyeceği yönünde istihbarat alınmasından sonra, başkentteki büyükelçilikler etrafındaki güvenlik önlemlerini sıkılaştırmasını izliyor.

Geçen Nisan ayında bir intihar bombacısı İngiliz büyükelçini taşıyan konvoy büyükelçilik binasına yaklaşırken üzerindeki bombaları patlatmış, saldırıda yoldan geçen üç kiyi yaralanmıştı.

Arap Körfezi’ndeki El Kaide adlı örgüt saldırının sorumluluğunu üstlenmiş, olay sonucu büyükelçilik iki hafta kapalı kalmıştı.

1261920cookie-checkYemen’de Batılı hedeflere çifte saldırı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.