Yeni başbakan AB’ci mi Brexit’ci mi?

İngiltere gazetelerinin manşetlerinde bugün, iktidardaki Muhafazakâr Parti’nin yeni lideri ve başbakanlık yarışının iki kadın adayı Theresa May ve Andrea Leadsom var.

Guardian gazetesi, haberinde İçişleri Bakanı Theresa May’in milletvekillerinin yarısından fazlasının oyuna sahip olduğuna dikkat çekiyor. Gazete Leadsom’un, Londra eski Belediye Başkanı Boris Johnson’un desteğiyle Adalet Bakanı Michael Gove’u arkada bırakıp ikinci turda finale kalarak öne geçtiğini yazıyor.

Financial Times gazetesi de AB referandumunda Birlik’te kalmaktan yana kampanya yürüten Theresa May’in oy farkıyla favori olduğu görüşünde.
Fakat gazete, Muhafazakâr Parti’nin 125 bin üyesinin çoğunun AB’den Ayrılmaktan yana olduğuna dikkat çekip Brexit taraftarı Leadsom’un oylamada öne geçebileceğini yazıyor.

Times gazetesi de Brexit tartışmalarının belirleyici olabileceğini belirtiyor.

Gazete başyazısında da partinin başbakan seçimini hızlandırıp ideoloji yerine pragmatizmi seçmesi gerektiğini yazıyor.

Başyazıda ülkenin ekonomik, siyasi, mali ve diplomatik olarak zor bir dönemin eşiğinde olduğu belirtiliyor ve şu yorumu yapıyor: “Brexit’in bu sonuçlarının hızlı çözüme ihtiyacı var. Muhafazakâr Parti milletvekillerinin çoğu durumun aciliyetini anlamış gibi görünüyor. Ülke şimdi parti üyelerinin de anlamasını ummalı. Muhafazakârlar, istikrarsız bu zamanlarda istikrar için liderlerini akıllıca ve pragmatik olarak seçmeli.”

1491010cookie-checkYeni başbakan AB’ci mi Brexit’ci mi?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.