Yeni CHP ne anlama geliyor?

Yeni CHP aynı zamanda Türkiye’nin sosyaldemokrat partisine kavuşması anlamına geliyor

6 Kasım 2010 Cumartesi Günü Adana’dan Frankfurt’a giderken sis hepimizi biraraya getirdi dersem yanlış olmaz. Tüm uçakların geciktiği ve bekleme sürelerinin uzaması nedeniyle beklemelerin görüşmeye dönüştüğü bir ortamda İstanbul’da Ali Kılıç ile karşılaşıp “merhabalaşırken” CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da alanda olduğunu duyduğumda kendisine “merhaba” demek içimden geldi. Maraş milletvekili dostum Durdu Özpolat ile Sayın Kılıçdaroğlu’nun ufak bir grup ile oturduğu odaya girdiğimde ilk karşıma çıkan isim şaşırmama neden oldu. Baba arkadaşı Hikmet Çetin oradaydı. Hemen sarılıp selamlaşırken onun da geciken uçak kurbanı olarak alanda olduğunu öğrendim. Odada Umut Oran, Berran Şimşek gibi uzun yıllardır tanıdık simalar ile birlikte oturan Kemal Kılıçdaroğlu ile beni etkileyen kısa bir sohbetimiz oldu.

CHP içinde gündeme gelen son gelişmeler olmadan önce Almanya’da CHP’li gençleri ağarlayacaktı SPD ve yeni CHP ile SPD arasında kararlaştırılan işbirliğinin ilk adımı olacaktı bu buluşma. Adana milletvekili olan saygı duyduğum bir CHP’li milletvekili ve eski yönetimin başkan yardımcısı bu gelecek heyetin başında olacaktı. CHP içinde yaşanan gelişmeler sonucu bu bayan milletvekili geziyi iptal etmek zorunda kalınca gençlerin de Almanya Ziyareti “suya düşmüş” oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu özellikle gençlerin hazırlandıkları ve büyük bir olasılıkla sevindikleri geziye katılamamalarına gerçekten çok üzüldü. Hemen yanındaki partililerle gezinin buna rağmen başka bir yetkili ile yapılmasının sağlanmasını araştırdı. CHP Yönetimi’nin gezinin iptalinden haberi olmadığı için Pazar Günü yapılması gereken ve iptal edilmiş olan bir geziyi Cumartesi Akşamı kurtarmak artık imkansızdı. Kemal Kılıçdaroğlu ve yanındaki partililer gezinin en kısa zamanda gerçekleştirilmesini kararlaştırdılar.

Ben bu olayda Kemal Kılıçdaroğlu’nun gençlere ne kadar çok önem verdiğini görmüş olmaktan çok mutlu oldum. CHP’de gerçekten bir şeyler değişiyor. Eski anlayış gençler için oldukça önemli bir yaşam deneyimi olacak geziyi kolayca iptal ederken yeni CHP’liler gençlerin bu nedenle üzülmesini haklı olarak engellemek istiyorlardı.

Evet CHP’de güzel gelişmeler izlemekteyiz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni yönetimi oluştururken ilginç bir kadro kurdu.

Gürsel Tekin örgütçülük konusunda kendisini istanbul’da mükemmel bir şekilde kanıtlamış bir şahıs. Prof. Dr. Hurşit Güneş ile yıllar önce başkanlığa yöneldiğinde Ankara’da Gordion Otel’de güzel bir toplantı yaptığımızı hatırlıyorum. Alaattin Yüksel İzmir’de çok sevilip, sayılan başarılı bir politikacı. CHP’nin avrupalı bir sosyaldemokrat parti olması için yıllardır çabalamakta. Prof. Dr. Oğuz Oyan’ın Dış İlişkiler’den sorumlu olması SPD ve CHP İlişkileri’nin çok gelişeceğinin de garantisi. Umut Oran, AP miletvekili iken tanıdığım ve yıllardır çok başarılı çalışmaları olan bir dostum. Didem Engin en son Berlin’de SPD Kongresi’nde misafirimizdi ve genç bir kadın olarak politikada önemli bir misyonu yüklenmiş bir arkadaşımız. Prof. Dr. Sencer Ayata bir marka. İsa Gök ile bir kaç kez İstanbul-Adana ya da Ankara-Adana uçaklarında birlikte uçarken tanıştık. Yılların deneyimli politikacısı Mehmet Ali Özpolat, Zeki Gündüz, Melda Onur, İzzet Çetin, Süheyl Batum ve Mesut Değer ekibin diğer üyeleri.

Bu kadro umut veriyor.

8 Kasım 2010 Pazartesi Günü Berlin’de Türkiye Çalışma Grubu’nda biraya gelen SPD’lilerin hepsi benim gibi düşünmekteydiler. Elbette SPD olarak AK Parti ile olan çok iyi düzeydeki ilişkilerimiz değişmeyecektir. Ancak kardeş partimizdeki bu güzel gelişmeler gelecekte CHP ile de en az AK Parti ile olduğu gibi çok iyi ilişkiler içinde olacağımızı gösteriyor. Bu da beni mutlu ediyor.

1617670cookie-checkYeni CHP ne anlama geliyor?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.