‘Yeni gemi göndermemize gerek yok’

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile görüşmek için Dışişleri Bakanlığına gelen Orgeneral Büyükanıt bir soru üzerine, “Doğu Akdeniz ve Ege’de zaten devamlı görev yapan, devriye gezen gemilerimiz var. Dışişleri Bakanlığı ile müşterek çalışmalarımız var. Bizim yeni gemi göndermemize ihtiyaç yok” dedi.


Bakan Gül de 45 dakika süren görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Genelkurmay Başkanının Dışişleri Bakanlığına nezaket ziyaretinde bulunduğunu bildirdi.
Görüşmede yapacakları ABD ziyaretlerine ilişkin görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden Gül, ayrıca diğer bazı konularda da karşılıklı görüşlerini paylaştıklarını söyledi.
Bakan Gül, bir soru üzerine, ABD ziyaretinde kimlerle görüşeceğinin kesinleştiğini belirtti ve bu bilgilerin basınla daha sonra paylaşılacağını söylemekle yetindi.


TALAT: “DEMEK Kİ YALAN”


KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, “Kıbrıs’a 2 Türk savaş gemisinin yola çıktığı yönündeki iddialara” ilişkin olarak, “Genelkurmay yalanladı ya, neyi bilecektim? Konuyu Genelkurmay yalanladığına göre, demek ki yalan” dedi.


Swissotel’de gazetelerin dış haberler editörleriyle yaptığı kahvaltılı toplantının ardından çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Talat, “Bu işi abartmamak lazım, ama bir şeyin bilinmesi gerekiyor: Biz KKTC olarak Kıbrıs adasının var olan kaynaklarından, doğal kaynaklarından herhangi bir şekilde, nasıl ki Kıbrıs’tan vazgeçmedik, ondan da vazgeçmeyiz. Kıbrıs’ta Kıbrıslı Rumlarla eşitiz. Bu eşitliğimizi her şekilde korumaya ve sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
 

1038580cookie-check‘Yeni gemi göndermemize gerek yok’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.