Yeni saldırı uyarısı: AVM’ler, otobüs durakları, havalimanları…

Taksim İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım’da gerçekleşen terör saldırısı ardından bazı batılı ülkelerin büyükelçiliklerinin Türkiye’de yeni bir terör saldırısı gerçekleşebileceği ihtimaliyle alarma geçtiği ortaya çıktı. İngiliz haber ajansı Reuters, “AVM’ler, otobüs durakları ve havalimanlarında olası bir saldırı riski var” ifadelerinin kullanıldığı yazışmaları yayınladı.

İngiliz haber ajansı Reuters, “Türkiye’deki büyükelçiliklerin saldırı uyarısında bulunduğunu” yazdığı bir haber yayınladı. Haberde, “En az iki Batı ülkesinin büyükelçisi başkent Ankara’da yeni güvenlik tehdidi uyarısında bulunurken İstanbul’un kalbinde düzenlenen bombalı terör saldırısından iki hafta sonra Sırbistan da vatandaşlarının ülkeye gitmemeleri konusunda uyardı” ifadeleri kullanıldı.

Reuters’ın haberinde “Üç batı Avrupa ülkesine ait büyükelçilik ve bir büyük uluslararası kuruluş, Türk yetkililer tarafından potansiyel tehditler konusunda uyarıldıklarını Reuters’a aktardı. Bu kişi konunun hassas olması sebebiyle ismini paylaşmadı” ifadesi kullanıldı.

‘Otobüs durakları, havalimanları, AVM’ler…’

İsmi açıklanmayan uluslararası kuruluşun çalışanlarına attığı yazışmayı ele geçiren Reuters, “Belgede AVM, otobüs durakları, havalimanları, militanların olası bir saldırısına karşı riskli bölgeler” yorumunu yaptı.

Reuters’ın haberinde Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın ajansın konuyla ilgili sorularına yanıt vermediği belirtildi.

Sırp Bakan uyardı: Özellikle Ankara’ya gitmeyin

Sırbistan’ın Tanjug haber ajansı da ülkenin dışişleri bakanı Ivica Dacic’in Türkiye konusundaki uyarılarını haberleştirdi. Sırp Bakan ülkesinin vatandaşlarına, “Türkiye’ye ve özellikle Ankara’ya gitmeyin” uyarısında bulundu. Dacic öte yandan bir terör saldırısı riski olduğunu da vurguladı.

Sırp Bakan ülke vatandaşlarının Türkiye’ye seyahat etmemeleri gerektiğini söyleyerek ülkede bulunan vatandaşlara ise otobüs durakları, metro, AVM gibi kalabalık yerlerden uzak durmaları çağrısında bulundu.

halktv.com.tr // Dış Haberler

2650840cookie-checkYeni saldırı uyarısı: AVM’ler, otobüs durakları, havalimanları…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.