12.8 C
Istanbul
Friday, March 29, 2024
Ana Sayfa TÜRKİYE Yeni sistem pazartesi başlıyor

Yeni sistem pazartesi başlıyor

Türkiye’nin yönetim sistemi Pazartesi günü değişiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Temmuz’da Meclis’te yemin edecek. Böylelikle Türkiye, Pazartesi itibarıyla ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçmiş olacak. Akşam saatlerinde de Erdoğan yeni kabinesini açıklayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazartesi günü Meclis’te yemin edecek. Türkiye o andan itibaren, ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçecek. Türkiye’nin yeni yönetim modeline geçişinde takvim netleşti.

7 Temmuz Cumartesi günü, Meclis’te milletvekili yemin töreni düzenlenecek. 600 milletvekilinin yemin edeceği oturumu en yaşlı üye sıfatıyla İYİ Partli Durmuş Yılmaz yönetecek.

Cumhurbaşkanı’nın yemin edeceği tarih de belli oldu. Cumhurbakanı Erdoğan, 9 Temmuz Pazartesi günü saat 16’da yemin edecek.

Meclis’ten sonra Beştepe’de, yeni sisteme geçiş töreni yapılacak. Beş-altı binlik bir davetli listesi hazırlandı.

O toplantıya 81 ilden davetlilerin yanısıra, yabancı devlet başkanları, yabancı misyon şefleri ve siyasi parti temsilcileri de katılacak. Aynı gün saat 21’de yeni kabine açıklanacak.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Erdoğan’ın yemin töreni ile kabinenin açıklanacağı zaman aralağında, ilk cumhurbaşkanlığı kararnamesinin açıklanacağını söyledi. O kararname ile bakanlıklar yeniden yapılandırılacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi de yeni başkanını seçecek. Adayların ortaya çıkmasının ardından 12 Temmuz’da seçim yapılması bekleniyor. AK Parti’nin adayı Cumartesi günü 11’de yapılacak grup toplantısında ele alınacak. Öne çıkan isim Başbakan Binali Yıldırım.

2205850cookie-checkYeni sistem pazartesi başlıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.