Yeni vergi indirimleri gündemde

Bakan Unakıtan, Eskişehir’de düzenlediği basın toplantısında, yeni vergi indirimi, SSK primlerinin düşürülüp düşürülmeyeceği konusundaki bir soruya, ”Yeni açıklanacak paketle ilgili bir yorum yapmak istemiyorum. Başbakan açıklama yapacak ama daha önce bazı yerlerde vergi indirimi yapıldı. Daha önce bazı yerlerde yapılan vergi indirimleri yine yapılacak” yanıtını verdi.

Leasingdeki vergi düzenlemeleriyle ilgili soruyu da Unakıtan, şöyle yanıtladı:
”Birisi bardak alıyor yüzde 18 vergi ödüyor. Diğeri aynı bardağı leasingle alıyor yüzde 1 vergi ödüyor. Bardak aynı bardak. Biz bu bozuk sistemi kaldırdık. Bunu yapmamız lazımdı ama bazı makina parçaları gibi yerlerde bunu uygulamaya devam ettik. Bazı yerlerde indirim söz konusu olabilir. Bunları görüşüyoruz.”

“ÖTV İNDİRİMİNDE UZATMA YOK”

“Bazı sektörlerde uygulanan ÖTV indirimi 3 ay için yapıldı. Bu uzayacak gibi laflar yanlış” diyen Unakıtan, şöyle konuştu:

”Bazıları bunu uzayacak gibi söylüyor. Böyle yorumluyor. Bu sefer piyasalar bundan çok rahatsız oluyorlar. Üreticiler de rahatsız oluyor bundan. O bakımdan bunu açıklıkla belirtmek lazım ki bunlar üç ay için yapıldı. Bu kadar süre için geçerli. Kamu maliyesi için de böyle olması lazım.”

1072990cookie-checkYeni vergi indirimleri gündemde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.