Yeni Yıla Yeni Hikâye Kitabı

Açık Gazete’nin uzun soluklu yazarlarından, ABD ve Kanada temsilcisi Mahmut ŞENOL’un yeni hikâye kitabı, 2017’nin son günlerinden yayımlandı; 2018’e yeni bir eser olarak birkaç gün içinde girip kitap satış listelerinde adından bahsettirdi.

¨Bizim Unuttuğumuz Şey¨ başlıklı ve on sekiz kısa hikâyeden oluşan Mahmut Şenol’un eseri Tefrika Yayınevi tarafından özenli bir çalışmayla Türk edebiyatına kazandırılmış oldu. Şenol’un bundan evvel yayımlanmış romanları, deneme ve sosyal bilim çalışmaları, tiyatro eseri dışında hikâyeleri de bulunuyordu.

Kitabın girişinde, ¨ Hikâyecinin akıl defterinden¨ ara başlığıyla yer alan, hikâyeleri yazmaya ait sürecin notlarından bazıları da okuyucuya sunulmuş bulunuyor. Buna göre, hikâye yazarı Şenol, Türk edebiyatında Sait Faik, Refik Halid, Orhan Kemal, Memduh Ş.Esendal gibi isimlerin İstanbul Türkçesiyle yazıp yarattığı gerçekten bir hikâye anlatmak tarzını seçtiği anlaşılıyor. Şenol son dönemde post-modern lafı ardında gizlenerek şiirsel, aforizmaya ait veciz lakırdılar ve sembolizmi öne çıkaran metinlere karşı olduğunu vurgulaması da dikkat çekiyor.

AÇIK GAZETE: Mahmut Şenol’un yeni kitabını kutlar 2018’de de üretkenliğini sürmesini dileriz.

 

2151680cookie-checkYeni Yıla Yeni Hikâye Kitabı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.