Yeni yılda yargıda kritik davalar görülecek

2022’de gözler yine yargıda olacak. HDP’nin kapatılıp kapatılmayacağı yeni yılda netleşecek. Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın tahliye olup olmayacağı sorusu da yanıtını bulacak.

Türkiye, yeni yılda yargının gündemindeki birçok kritik dava ve soruşturmayı yakından takip edecek. Anayasa Mahkemesi, HDP hakkında açılan kapatma davasında kararını 2022 yılı içerisinde verecek. AYM’den çıkacak karar, 2023 seçimlerine gidilirken siyasette dengeleri değiştirebilecek. Diğer yandan Kobani davasında tutuklu yargılanan Selahattin Demirtaş ile Gezi-Çarşı davasında casusluk iddiasıyla tutuklu olan Osman Kavala’nın tahliye edilip edilmeyeceği de yeni yılda netleşecek. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) Türkiye’ye iade edilip edilmeyeceği takip edilecek konuların başında gelecek. Yargının Peker’den 10 bin dolar alan siyasetçi konusu ile Kolombiya ve Mersin Limanı’nda ele geçirilen kokainin alıcısının kim olduğu sorusunun üzerine gidip gitmeyeceği de yakından izlenecek.

Türkiye, 2021 yılında yargı alanında yoğun bir gündemi geride bıraktı. Ancak 2022 yılının yargı açısından benzer şekilde yoğun geçmesi bekleniyor. DW Türkçe, bu nedenle yargıdaki kritik dosyalara mercek tuttu.

HABERİN DEVAMINI KAYNAĞI DW‘DEN OKUMAK İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ
https://www.dw.com/tr/yeni-y%C4%B1lda-yarg%C4%B1da-kritik-davalar-g%C3%B6r%C3%BClecek/a-60270714

2574410cookie-checkYeni yılda yargıda kritik davalar görülecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.