Yenikapı mitingi sırasında Pensilvanya

Yenikapı mitingi sırasında Pensilvanya’da çim makineleri çalıştırıldı

ABD’de yaşayan Türkler, Fetullah Gülen’in yaşadığı Pensilvanya’da kurulu dev ekrandan, Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ni izleyip Türkiye’ye destek verdi. FETÖ üyeleri, mitingde konuşan liderlerin sesini bastırmak için çim biçme makinelerini çalıştırdılar ama amaçlarına ulaşamadılar.

İstanbul Yenikapı Miting Alanı’nda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi, FETÖ elebaşı Gülen’in yaşadığı Pensilvanya’nın Saylorsburg kasabasında ‘canlı yayınlandı’.

ABD’nin değişik eyaletlerinden gelen Türkler, Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne destek vermek amacıyla Gülen’in Pocono dağı eteğindeki kompleksinin önünde toplandı. Türk vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla FETÖ karşıtı sloganlar attı.

ÇİM BİÇME MAKİNELERİNİ ÇALIŞTIRDILAR

FETÖ üyelerinin, mitingde konuşan liderlerin sesini bastırmak için Gülen’in kompleksinde ve etraftaki bazı evlerin bahçelerinde yüksek desibelli çim biçme makineleri çalıştırdıkları görüldü. Söz konusu makinaların, mitingin sesini bastıramadığı dikkati çekti.

FETÖ elemanları ayrıca, mitinge gelen Türkler araçlarını park edemesinler diye bölgedeki tüm park alanlarının önüne şerit çektiği gözlendi.

Yenikapı mitingi sırasında Pensilvanya’da çim makineleri çalıştırıldı

BEYAZ SARAY ÖNÜNDE “DARBEYE KARŞI DEMOKRASİ” MİTİNGİ

ABD’de başkent Washington ve çevresinde yaşayan Türk vatandaşları ve Türkiye dostu farklı milletlere mensup Amerikalılardan oluşan grup ise Beyaz Saray önünde “Darbeye Karşı Demokrasi” mitingi düzenledi.

Yenikapı mitingi sırasında Pensilvanya’da çim makineleri çalıştırıldı

ABD’deki yaklaşık 150 Türk Amerikan derneği bir çatı altında toplayan Türk-Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından organize edilen mitinge, başkent Washington’ın yanı sıra Virginia, Maryland ve New Jersey eyaletlerinde yaşayan Türk vatandaşlarından oluşan yaklaşık bin kişi katıldı.

Mitingde ayrıca farklı milletlere mensup Amerikalı Müslümanlar ile Türkiye dostu birçok Amerikalı hazır bulundu.

Türk ve Amerikan bayrakları taşıyan kalabalık, “Katil Fetullah Gülen”, “Dik dur eğilme bu millet seninle”, “Her şey vatan için”, “Şehitler ölmez” şeklinde sloganlar attı.

Mitingde üç siyasi partinin ABD’deki temsilcileri birer konuşma yaparken, 15 Temmuz gecesi Türk halkının, demokrasisine, bağımsızlığına, özgür iradesi ile seçtiği parlamentosuna ve Cumhurbaşkanlığına karşı gerçekleştirilen kanlı darbe girişimine canı pahasına karşı çıktığı vurgulandı.

1993250cookie-checkYenikapı mitingi sırasında Pensilvanya

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.