Yenilikçi lider için zirvedeki on ipucu

O, anlamı onlara başarısız olma özgürlüğünü vermeniz gerekir anlamına gelir.


“Yenilikçi liderler,  yeni tehlikeli işlere atılmayı denemek riskli iken , hala beklemenin daha riskli olduğunu açıklar.   Üstesinden gelmek için riskler almanın  değerli olduğu,  hoş görünen  bir gelecek gösteren bir resmi boyatmaları gerekir.”


Paul Sloane , “Giderek daha çok rekabetçi bir dünyada yenilik, bir avantaja sahip olmanın anahtarıdır.”  der.  İster büyük veya ister küçük bir organizasyonun lideri olun, yaratıcı  yetenekleri geliştirmeniz gerekir.  O, meydan okunacak bir görüştür. İşte onun ,  takımınızda yenilik potansiyelini  serbest bırakmaya yardım etmenin ilk on ipucu:


1. DEĞİŞİM İÇİN BİR VİZYONA SAHİP OLUN.


Onların yöneleceği yönü onlar bilmiyorsa takımınızın yenilikçi olmasını bekleyemezsiniz.  Yenilik, bir amaca  sahip olmak zorundadır. Hedefi koymak ve gelecek için bir ilgi vermek lideri ilgilendirir.


İş için  yönü tanımlayan  üzerinde kemer meydana getirilecek bir ifadeye ve  hangi insanların anlamaya ve hatırlamaya hazır bir şekilde olacağına ihtiyacınız var.  Büyük liderler,vizyonu, hedefleri ve meydan okumaları izah etme üzerine zaman harcar. Onlar, vizyonu yerine getirmede ve meydan okumalarla karşılaşmada  onların rolünün ne kadar  çok önemli olduğunu açıklarlar. Onlar kadın ve erkeklere, başarmak için  yenilikçi rotalar bulan aşırı tutkulu girişimci insanlar  olmaları için  ilham verirler.


2.DEĞİŞİMİN KORKUSU İLE KAVGA EDİN .


Yenilikçi liderler,  hiç durmadan, değişim için İncil’e ihtiyaç duyarlar. Onlar kendi kendinden memnun olma halinin refahını, ihtirasın özlemi ile değiştirirler: “Biz iyi yapıyoruz fakat  başarılarımızla yetinemeyiz- daha iyisini bile yapmaya ihtiyacımız var. “    Onlar,  yeni tehlikeli işlere atılmayı denemek riskli iken hala beklemenin daha riskli olduğunu açıklar.   Üstesinden gelmek için riskler almanın  değerli olduğu,  hoş görünen  bir gelecek gösteren bir resmi boyatmaları gerekir. Reçete tehlikeler ve fırsatlar içerir. Oraya ulaşmamızın  tek yolu değişimi benimsemektir.


3. BİR KAPİTALİST  CÜRETİ GİBİ DÜŞÜNÜN.


Başkan yardımcıları  bir  evrak çantası yaklaşımı kullanır. Öyle ki kaybedenlerin riskini, kazananların  üst tarafları   ile dengelerler. Onlar, büyük  bir sayıdaki teklifleri  gözönüne almayı severler.  Onlar,  geri verecekleri birçok görüşün başarısız olacağı bilgisi ile rahattır. Bunlar, tipik olarak sadece bir  avuçdolusu teklifi dikkate alan  ve başarısızlıktan nefret eden  anonim şirket yetkilileri için  önemli derslerdir.


4. DİNAMİK BİR ÖNERİLER ŞEMASINA SAHİP OLUN.


Önemli öneri şemalarının  kullanımı kolay, iyi –kaynaklandırılmış, uyumlu ve herkese açık olmasına  odaklanılır. Onların muazzam mükafatlar sunmalarına ihtiyaçları yoktur. Her şeyden önce,  onları  canlı, uygun şekilde yönetilmiş ve başarılı  tutmak için  kıdemli takımın  tamamı-kalpten taahhüde  sahip olmak zorundadırlar.


5. KURALLARI İHLAL EDİN.


Radikal yeniliği başarmak için, çevrenizde  şeylerin nasıl  görünmesini idare eden tüm varsayımlara  meydan okumak zorundasınız. İş, iyi tarif edilmiş kuralları ve  hakemleri olan  spor gibi değildir. O, daha çok sanata benzer. O,  müşterilerin istediği mallar ve hizmetler üretmek için yeni yollar yaratabilen yandan (sabit)  düşünen  için fırsatla doludur.


6. HERKESE İKİ İŞ VERİN.


Tüm insanlarınıza iki anahtar hedef  veriniz. Onlardan, şimdiki işlerini mümkün olan en etkili yolla çalıştırmalarını ve aynı zamanda işi yapmak için tamamen yeni yollar bulmalarını isteyin. Onlara şunları sorarak, çalışanlarınızı cesaretlendirin:  Rolümün asli hedefi nedir? Müşterilerimin (alıcılarımın) (dahili ve harici ) beklediği gerçek değer gibi teslim ettiğim  sonuç nedir? O değeri veya  amacı teslim etmek için daha iyi bir yol var mı?Cevap daima ‘evet’ tir fakat çoğu insan,  soruyu bile asla sormaz.


7. İŞBİRLİĞİ YAPIN


Birçok CEO, işbirliğini, yenilikte başarılarının  bir anahtarı olarak  görür. Onlar , tüm dahili kaynakları  kullanarak onların yapamayacağını bilir. Böylece onlar  dışarıda, diğer organizasyonlarla  işbirliğini arar.  İyi bir örnek,  Smart arabasını üretmek için işbirliği yapan  Mercedes ve Swatch’tır. Her biri, takıma,  farklı yetenekler ve deneyimler getirdi.


8. BAŞARISIZLIĞI HOŞ KARŞILAYIN


Yenilikçi lider, deneyciliğin bir kültürünü   cesaretlendirir. İnsanlara , her başarısızlığın başarı yolu boyunca bir adım olduğunu  öğretmeniz gerekir. Gerçekten becerikli  olmak için, yenilik yapma serbestliğini insanlara vermeniz verir. Onun anlamı onlara başarısız olmaları için de serbestlik vermeniz gerekir.


9. PROTOTİPLER  İNŞA EDİN.


People’s Bank (Halk Bankası), yeni fikirlere göre  hayat verici orijinal   bir tutumu vardır. “  ‘ Bay‘  onu tartış, onu dene “ , bu yenilikçi  Amerikan finansal servislerin vecizesidir. Pazaryerinin  bir kesiminde düşük maliyette yeni fikri deneyin  vemüşterinin tepkisinin ne olduğunu  görün. Gerçek hayatta, test laboratuvarında veya odak gruplar ile amaçlayacağınızdan  daha çok ileri  öğreneceksiniz.


10. İHTİRASLI OLUN


Değiştirmek istediğiniz, yüzleşeceğiniz en önemli meydan okuma  ve onların getireceği hakkında ihtiraslı olan şeyler üzerine odaklanın.  Sizin enerjiniz ve beceriniz , insanlar için, kendi kendini  hedef  ve ilham içine  çevirecek. Otobüsünüzü, hoşnut ve kendini beğenmiş (kayıtsız) yolcularla  doldurmak iyi değildir. Siz,  ihtiraslı  destekleyiciler,  misyonerler,  hedefe ulaşmanın gerçekten değerli (zahmetine değer, faydalı) olduğuna  inanan insanlar   istersiniz. Yenilik yapmak için insanlara ilham vermek, yaptıkları şeylerin yöntemini  değiştirmek  ve olağanüstü sonuçlar kazanmak  isterseniz, o zaman, neye inandığınız hakkında ihtiraslı olmak zorundasınız ve konuştuğunuz her zaman, o aşırı hevesle  haberleşmek zorundasınız.


*İngilizce Öğretmeni Yüksek Mühendis Naim Uygun tarafından İngilizce aslından  tercüme edilmiştir.
Web sitesi: http://www.pekiyi.150m.com
E-posta: [email protected]

707480cookie-checkYenilikçi lider için zirvedeki on ipucu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.