‘İyi haber değil…’

Bryza, Brüksel’de gazetecilerin sınır ötesi operasyonla ilgili soruları üzerine yaptığı açıklamada, kara operasyonunun tamamen yeni bir aşama olduğunu ifade etti.


Amerikalı yetkili, Washington’un, Türk Hava Kuvvetleri’nin sivil kayıplara imkan vermemek için tam hedefi vurmasına imkan sağlamak amacıyla geçen kasımdan bu yana Irak’ın kuzeyindeki terör örgütü PKK mevzileriyle ilgili istihbaratın sağlanması konusunda Türkiye ile tam işbirliği yaptığını bildirdi.


“TÜRKİYE GÜVENCE VERDİ”


Bu arada Amerikan ordusu, Türkiye’nin, Irak’ın kuzeyine sınır ötesi kara operasyonunda sivil kayıp olmaması için “mümkün olan her şeyi yapacağına” dair güvence verdiğini bildirdi.
Irak’ın başkenti Bağdat’taki Amerikalı ordu sözcüsü Tuğamiral Gregory Smith, Türkiye’nin kendini PKK’nın terörist faaliyetlerine karşı savunma hakkını desteklemeyi sürdüreceğini söyledi.


AB GELİŞMELERİ İZLİYOR


Öte yandan AB Komisyonu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyine sınırötesi kara harekatına ilişkin açıklaması hakkında bilgi aldığını ve gelişmeleri izlediğini bildirdi. AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn’in sözcüsü Christina Nagy, günlük olağan basın toplantısında, kara harekatına ilişkin gelişmelerin, AB’nin tavrında bir değişiklik meydana getirmediğini belirtti.


Türkiye’nin, vatandaşlarının can güvenliği konusunda endişe ve ihtiyaçlarını anladıklarını belirten sözcü, terörle mücadelede orantısız güç kullanımından kaçınılmasını, uluslararası hukuka ve insan haklarına saygı gösterilmesini beklediklerini ifade etti.


Sözcü, sorunlara uluslararası ortaklarla diyalog çerçevesinde çözüm aranması çağrısını da tekrarladı.

1055710cookie-check‘İyi haber değil…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.