Yıldırım’dan “MHP ile ittifak” açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, “Tek başına güçlü iktidarı sağlamak için MHP ile birlikteliğe gidebiliriz” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, İngiltere’den dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yıldırım, MHP ile ittifak kurulup kurulmayacağı sorusuna, “Tek başına güçlü iktidarı olabildiğince büyük destekle sağlamak için MHP ile birlikteliğe gidebiliriz.

MHP ile birçok konuda aynı düşünüyoruz. Şimdi pek çok konuda birlikte hareket ettiğimiz parti ile neden yine beraber hareket etmeyelim? Buna engel bir sebep yok. Bu, gücümüz yetmediği için değil, yarısından çok daha fazlasının oyunu almak için olabilir.” yanıtını verdi.

İttifak için yasal düzenleme gerekli olup olmadığı sorusuna da yanıt veren Başbakan, siyasi partiler ve Seçim Kanunu’nda düzenleme gerektiğini söyledi.

“BİZİM MUHATABIMIZ TRUMP”

Yıldırım’a, YPG’ye yardımlar konusunda ABD’den gelen farklı açıklamalar da soruldu.

Başbakan, “Bizim muhatabımız ABD Başkanı’dır. Bizi bağlayan onun sözüdür. Kurumlar ayrı telden çalıyorsa onların sorunudur. Öbür türlü, her kurum birbiriyle iş tutarsa nasıl düzen, tertip sağlanacak? Böyle bir şey olmaz. Bu, ülke yönetim ciddiyetine uyacak bir iş değil.” şeklinde konuştu.

ABD İLE İLİŞKİLER

Binali Yıldırım, ABD ile stratejik müttefik olarak devam edilecekse bunun önünde 3 engel var” dedi.

Yıldırım bu engelleri PYD ile yapılan işbirliği, darbe girişiminin arkasındaki isim olan Fethullah Gülen’in ABD’de bulunması ve Türkiye’deki olumsuz ABD algısı olarak sıraladı.

Yıldırım özellikle Gülen ile ilgili adım atılmaması durumunda darbe ile ilgili kuşkuların yerleşik hale geleceğini belirtti.

RIZA SARRAF DAVASI

Yıldırım’ın gündeminde ABD’deki Sarraf davası da vardı. Başbakan, Sarraf’ın yaptığı ticaretin Türkiye’yi bağlmadığını belirterek, “Biz nereye gittiğini takip etmeye mecbur muyuz? Yapana sormuyor, bize yöneliyor.” diyerek tepki gösterdi.

2141120cookie-checkYıldırım’dan “MHP ile ittifak” açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.