YKP, Beşir Atalay’ın ziyaretini eleştirdi

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) “Beşir Ayarı” başlıklı basın bildirisinde Atalay’ın ziyaretini eleştirdi. Atalay’ın KKTC’yi denetlemeye geldiğinin savunulduğu bildiride zehir zemberek ifadeler yer aldı.

YKP “TC yetkilileri ihtiyaçları olan ekonomik ve diğer dataları TC elçiliği içindeki birimlerden, TC’li bürokratlardan oluşan teknik heyetlerden almaktadırlar. Sözde seçilmiş bakan, vekil ve diğerlerinin ise gönlünü hoş tutmak için medya eşliğinde ziyaretler yapılmaktadır. Bu son ziyarette de aynen böyle yaşandı. Türkiye Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ziyaretinde çekinmeden teknik heyetle uzun uzun toplantı yaptığını açıkladı, ama bu toplantıya kimlerin katıldığı belirtilmedi” ifadelerini kullanırken, Beşir Atalay’ın KKTC’yi denetlemeye geldiğini savundu.

“Beşir ayarı”

“Nereyi? Türkiye’nin bir vilayetini değil sözde bağımsız ve egemen olduğu iddia edilen bir devleti. YKP, hala daha Kıbrıs’ın kuzeyindeki yönetimin, Türkiye’nin yerel bir alt idaresi olduğunu vurgulamaya devam eder ama bazıları ise buranın tam veya kısmı de olsa bağımsız ve egemen olduğunu söyler, anlatır. O zaman Beşir’in ayar yapmasına niçin doğrudan karşı çıkılmaz, eleştirilmez?” ifadelerinin yer aldığı basın bildirisinde Beşir Atalay’ın “bir TC vilayet yetkilisinin kendisine verdiği brifingten memnun olan bakan” havasında olduğu iddia edilerek şöyle denildi:

“Hesaba çekildik”

“Hesaba çekildik ve Beşir Atalay’ı memnun eden tablo çıkmış ortaya! Başka ne diyor Atalay; ‘KKTC’nin ekonomik performansının iyi.’ Beşir Atalay için durum iyidir çünkü özelleştirme adıyla yapılan peşkeş çekme operasyonları tam hızla devam etmektedir. Beşir Atalay tam da buradayken Elektriğin özerkleşmesi ile ilgili konunun değiştiğini İrsen Küçük açıklamadı mı? Beşir Atalay da basın açıklamasında dedi ki; “Enerji gibi bazı konular var, onları da paylaştık”; neyi paylaştılar? Açıklamalardan biliyoruz ki, elektrik, telekomünikasyon ve Ercan ile ilgili üç büyük peşkeş çekme operasyonu sürmektedir.

“TC KKTC’ye danışmanlık hizmeti veriyormuş”

Beşir Atalay ‘bu yeni üç yıllık program Kuzey Kıbrıs’ın kendi programı ve daha öncekilerden farklı olarak kendinizin hazırladığı bir program olacak. Biz sadece burada danışmanlık hizmeti veriyoruz’ dedi. Yani koca TC devleti Kıbrıs’ın kuzeyine danışmanlık hizmeti verecek kadar mütevazi bir durumda mıdır?
Şimdi yan yana durarak ekonomik, siyasal ve kültürel yıkım paketlerine, asimilasyon uygulamalarına karşı direnişi daha da yükseltme zamanıdır… Şimdi ekonomik yıkım paketlerine, asimilasyon uygulamalarına karşı direniş zamanıdır…”

1540910cookie-checkYKP, Beşir Atalay’ın ziyaretini eleştirdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.