Yüksek gelirlilerden çocuk yardımı kesiliyor

Muhafazakâr Partili Osborne, partisinin Birmingham şehrinde devam eden kongresinde yaptığı açıklamada, bu kararın harcamaları azaltmak için gerekli olduğunu ve Hazine’ye kazancının yıllık 1 milyar sterlini bulacağını söyledi.

Osborne İngiliz basın kuruluşlarına yaptığı açıklamada, ”Bu bizim için büyük bir karar ancak karşı karşıya olduğumuz mali durum dikkate alındığında, kesinlikle gerekli ve adil olduğunu düşündük” dedi.Yeni uygulamayla, ebeveynlerden biri yılda 44 bin sterlinden fazla kazanıyorsa, aile çocuk yardımı alamayacak. İngiltere’de yeni karardan, ailelerin yüzde 15’inin, yani yaklaşık 1,2 milyon kişinin etkilenmesi bekleniyor.

İngiltere’de çocuk yardımı, çocukları olan tüm ailelere yapılıyor ve yardımın ekonomiye maliyeti yılda 12 milyar sterlini buluyor.

Maliye Bakanı Osborne’un bugün partisinin kongresinde yapacağı konuşmada ise, ülkenin bütçe açığının giderilmesi için hızlı adımlar atılması gerektiğini söylemesi bekleniyor. Osborne’un, herhangi bir gecikmenin en çok yoksulları vuracağı ve ülkeyi on yıl sürebilecek bir borç dönemine sürükleyeceği uyarısında bulunması öngörülüyor.

İngiltere Başbakanı ve Muhafazakâr Parti lideri David Cameron da Çarşamba günü partisinin kongresinde konuşacak.

Ülkede, geçen naftalarda da koalisyon hükümetinin küçük ortağı Liberal Demokrat Parti’nin ve muhalefetteki İşçi Partisi’nin yıllık kongreleri yapılmıştı.

833920cookie-checkYüksek gelirlilerden çocuk yardımı kesiliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.