Yıllar yorgun ben yorgun

Turhan TAŞAN Hocam, BARIŞ TV de ilk konuğum oldu, beni onurlandırdı. Üç Üniversitede hayatı ve eserleri bitirme tezi için araştırılmış, yazılmış ve basılmış. Birer adet de kendisine hediye edilmiş. Bence bu çok önemli, kendisi hayattayken görüp okuyabilmiş. Malum çoğunlukla, sanatçılar yaşarken böylesi güzelliklere pek şahit olmazlar, hep sonra ve çok sonra olur, olabildiğince…

Oysa ru be ru, yani yüz yüze bakarak sohbet edebilmek, gerçeği öğrenebilmek ne müthiş bir şanstır. İşte bendeniz o şanslı insanlardanım.

Turhan TAŞAN Hocam, Merzifonlu Şeyh Abdürrahim Rumi Hazretleri’nin 16.kuşaktan torunu olmakta imiş. Meğer, ilk görüşte hissedilen gönül gözünün açık oluşu, mütevazı kişiliği, saygı dolu saygınlığı ailesinden gelmekte imiş. Bir yaz günü Samsun’da doğmuş, İstanbul’da İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ni bitirerek Üniversite hayatını tamamlamış. 2013 yılında 48.Sanat yılını kutlamış. İlk bestesi, bu yıl yeniden, 3.kez olmak üzere albümde okunmuş.

”Aynı çatı altında aşkımız bir yalanmış” adlı sözü ve bestesi kendisine ait olan şarkısında ”yıllar yorgun ben yorgun” cümlesini 7 den 77 ye hepimiz çok sevmiş, dinlemiş, söylemiştik, söylemişlerdi ve hatta yazmışlardı da, nereye yazmışlardı? Hasret yüklü kamyonların arkasına…

Karadeniz’in yetenekli, güzel kızlarından Aysel GÜREL’de çok sevmiş, bu gerçek yüklü sözü, Turhan TAŞAN’ı her gördüğünde, kollarını O’na doğru kocaman açarak ”yıllar yorgun ben yorgun” diyerek selamlarmış.

Barış MANÇO, TV’de ”Adam olacak çocuk” adlı programını sunarken, (ben de sadık seyircilerden biriydim, görmüştüm), henüz okuma-yazma bilmeyen çocukların bile bu şarkıyı (yıllar yorgun ben yorgun’u) söylemelerini, hayranlıkla gözlemlerdi, her sanatçı çocuk ruhunun samimiyetini anlar ve bir çocuğun sevdiği şarkının unutulmaz olacağını çok iyi bilir çünkü.

Ve her sanatçı, şarkısının her eve ulaşmasını, sevilmesini diler, bunu görünce de müthiş mutlu olur.

Bu şarkıyı, Barış MANÇO’nun programında söyleyen bir çocuk, büyümüş ve bestecisinin kızıyla evlenerek, O’nun damadı olmuş, masal gibi değil mi? Ama hayal değil gerçek…

Bu şarkıyla aldığı ALTIN KELEBEK Ödülünü kendisine Zeki MÜREN takdim etmiş.

Turhan TAŞAN, bir başka bestecinin, Sanat güneşimizin, Zeki MÜREN’in hayatını ve bestelerini içeren kitap yazmış. Kadın Besteciler, Eczacı Besteciler, Doktor ve Eczacı Besteciler, Samsun’lu Sanatçılar, Amasya’lı Sanatçılar adlı kitaplar yazmış. Ve basıma hazır nice kitaplar hazırlamış, bir sponsor’un kapıyı çalmasını bekliyormuş.

2000’i aşan müzik kitap koleksiyonu ile 60.000’i aşan nota arşivi ile çok önemli bir arşivci olan Turhan TAŞAN Hocam, ”ben hayattayken keşke değerini anlatıp da, değerini bilecek birisine devredebilsem” diyor.

Besteci, şair, yazar, notist, mandolin, kanun, ud, yaylı tanbur sazlarını çalabilen, fotoğraf sanatçısı, gazeteci, TSM beste yarışmalarında jüri üyesi, sanat danışmanı, 19 yil MESAM yonetim kurulu uyesi bir donem de Mesam denetleme kurulu baskanı olarak gorev yapan Turhan TAŞAN, çok az bilinen bir yanını da söyledi, 100’ün üzerinde büyük ölçekli maket uçak koleksiyona sahipmiş ve hayalinde jet pilot olmak varmış, gerçek olmamış, kader böyle istemiş.

1635670cookie-checkYıllar yorgun ben yorgun

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.