Yılmaz ve Taner Yüce Divan’da

Eski Başbakan Mesut Yılmaz ve eski Devlet Bakanı Güneş Taner’in, Yüce Divan’da yargılandığı davada tanık olarak dinlenen gazeteci Sedat Ergin, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı ile işadamı Korkmaz Yiğit arasındaki ilişkinin, Haziran 1998’de bilindiğini söyledi.


Anayasa Mahkemesi’nin girişinde, davanın bugünkü duruşmasına sınırlı sayıda izleyici alındığı için dışarıda kalanlar ile güvenlik görevlileri arasında kısa süreli tartışma yaşandı.


Mesut Yılmaz, eşi Berna Yılmaz ve kardeşi Turgut Yılmaz ile birlikte geldiği Anayasa Mahkemesi’ne, yan kapıdan giriş yaptı.


Duruşmaya, sanık Yılmaz ve avukatlarıyla, sanık Güneş Taner’in avukatı ve müdahil Türkbank Munzam Sosyal Güvenlik Emekli ve Yardım Sandığı’nın avukatı katıldı. 


Yüce Divan’a, Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin’in izinli olması nedeniyle Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Haşim Kılıç, başkanlık ediyor.


Tanıkların bir kısmının dinlenilmesinden sonra Haşim Kılıç, duruşmanın, öğleden sonra saat 14.00’e ertelendiğini bildirdi.


Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde gazeteciler Tuncay Özkan, İsmet Berkan, Uğur Dündar ve Turan Akköprülü tanık olarak dinlenecek

1021870cookie-checkYılmaz ve Taner Yüce Divan’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.