Yılın ilk suçları bizim mahallede

WALTHAMSTOW’DA LLYODS SOYGUNU


Özel polis birimi Flying Squad, 2 Ocak günü saat 2’de Walthamstow High Street’deki (E17) Llyods Bank’ı soyanların peşinde. Bankada sıraya giren 30-40 yaşları arasında beyaz tenli bir erkek iki elinde tuttuğu plastik torbalardan birini görevli banka memuru kadına vererek nakit para doldurmasını istedi.


Soyguncunun elindeki diğer torbada silah olduğunu anlayan kadın memur, istenileni yaparak para doldurduğu torbayı soyguncuya verdi. Soyguncunun banka kapısında bir deste parayı düşürdüğü ve bilinmeyen istikamette kayıplara karıştığı belirtildi.


Görgü tanıklarına göre soyguncu 5ft 8in boyunda kısa koyu kahverengi saçlı, kahverengi çeket, açık mavi kapşonlu atlet ve bej şapka giyiyor.


Olayla ilgili bilgisi olanların Flying Squad’ı (0208 345 4226) ya da isim belirtmeden Crimestoppers’i (0800 555 111) arayabilecekleri belirtildi. 
 
ENFİELD’DE GÜVENLİK ARACI SOYGUNU


İkinci soygun ise yine aynı gün 2 Ocak’ta Enfield Church Street’deki (EN2) Body Shop önünde gerçekleşti.


Güvenlik aracına güvenlik çantası içinde nakit para taşıyan görevli, 3 soyguncu tarafından yumrukla saldırıya uğradı ve elindeki çantası zorla çalındı. Soyguncular olay yerine yakın bir marketin içinden geçerek arkadaki otoparkta kendilerine bekleyen dördüncü arkadaşlarıyla buluşup Church Lane’den kaçmayı başardı.


Güvenlik çantasının Church Lane’de bulunduğu ve çalınan para olup olmadığınını henüz saptanmadığı açıklandı.


Soyguncuların ikiye ayrılarak Audi ve gümüş renkli Mercedes’le kaçtıklarını söyleyen görgü tanıkları, ayrıca soyguncuların koyu renk elbiseler giyen 20-25 yaşlarında siyah gençler olduğu ve silah görmediklerini belirtti.


Olayla ilgili bilgisi olanların Flying Squad’ı (0208 345 4226) ya da isim belirtmeden Crimestoppers’i (0800 555 111) arayabilecekleri belirtildi.


BARKING’DE CİNAYET


Yeni yılın ilk günü saat 5.27’de Ripple Road, Barking’deki Shell Petrol İstasyonu’nda bıçaklanan siyahi genç Stephen Boachie (17) yaşamını yitirdi.


Polis’in ihbar üzerine gittiği olay yerinde ağır yaralı olarak bulduğu genci derhal Royal London Hospital’e kaldırdı. Hastanede yaşamını yitiren Boachie’nin Maplestead Rd, Dagenham’da yaşadığı ve Ganalı olduğunun sanıldığı belirtildi.


Barking Polis Kararkolu’ndan müfettiş Moring, yeni yıl kutlamalarının yapıldığı Thatched House’a yakın bir yerde yapılan saldırıyı gören ve bilenlerin polise yardım etmesini isteyerek, görgü tanıklarının  020 8345 4142’ye ya da isim vermeksizin Crimestoppers’a (0800 555 111) telefon edilebileceğini söyledi.


BARKİNG’DE İKİNCİ CİNAYET


Ayrıca Detectives from Operation Trident Operasyonu detektifleri 2 Ocak saat 18’de Barking’de Lyons Industrial Estate, River Rd adresinde adı belirtilmeyen 25 yaşındaki bir gencin ateşli silahla vurularak öldürüldüğünü açıkladı.


Ölen şahsın kimliğini tesbit edilmesi için yakınlarının beklendiğini açıklayan polis, “Kurbanın otomobilini almak için garaja girdiği sırada silahlı saldırıya uğradığı ve garajdaki 3 kişinin de yaralandığı” belirtti.


Olayla ilgili bilgisi olanları yardıma çağıran polis bu aşamada herhangi bir tutuklama olmadığını aktardı.


FOTOĞRAF: Stephen Boachie (17) yılın ilk saatlerine yaşamını yitirdi.

797830cookie-checkYılın ilk suçları bizim mahallede

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.