Yönetmen Şenocak’tan AB ve ABD’ye çağrı: Destek olun da filmi bitirelim

Tecrübeli yönetmen, ‘Uluslararası alanda sunumunu tasarladığı çalışmasının Türkiye’de enflasyona yenik düşmesi sebebiyle henüz tamamlanamadığını’ vurgularken, en son çareyi konuyla ilgili bir kısa film çalışması hazırlayarak internet kullanıcılarının dikkatine sundu.

Yönetmen Suat Şenocak, internette dünya bazındaki yatırımcılardan yardım ve destek isteyen ilginç çağrısında, yaklaşım tarzını da dilencilikle bağdaştırırken, bu cesur yürekli duyurusunu şakayla karışık kınamaktan da kendini alamadı.

İzleyicilerini derinden etkileyen bu kısa film yardım çağrısı, internette geniş yankılar yapmaya devam ederken, bir yandan da Türkiye’deki ekonomik güçlüklerin sanatçı emeği ve yaratıcılığını nasıl körelttiğine dair güncel bir örnek sunuyor.

https://vimeo.com/78991006

Özellikle, tecrübeli yönetmen Suat Oktay Şenocak’ın başkanlığınıbaşarıyla yürüttüğü İnSanat Sinema Derneği, sanat ve film camiasında koruduğu saygıdeğer konumu ile 49. Antalya Film Festivali’nde Zerre filmin kazandığı 4 Altın Portakal ödülüne katkı koymanın onurunu yaşadı. Şenocak, bu filmde hem kamera araksında hem de kamera önünde görev aldı ve genç yönetmen Erdem Tepegöz’ün ilk filminde zirveye çıkmasında önemli paya sahip oldu.

Devletten hak ettiği yardım ve desteği göremeyişi, Türkiye’deki film ve sanat yönetmenlerinin karşılaştığı zorlukları bir kez daha gözler önüne sunuyor. ‘Resistance/The 119th Day (2013), Adı Aşk Bu Eziyetin (2010), Kosmos (2010), Zerre (2012) isimli film çalışmaları yönetmen Şenocak’ın görev aldığı film projelerinden bir kaçı. Uluslararası mülteci sorununu “Gölge Adamlar” (2005) belgeselinde anlatan, daha sonra da “Avrupa’da Mülteci/Karanlıktaki Gölge” (2007) adıyla kitap olarak kaleme alıp yayınlayan Şenocak, şu anda üzerinde çalıştığı ‘Ben James Dean Değilim’ filmini tamamlar tamamlamaz prodüksiyonunu Cannes Film Festivali ile Hollywod’da gösterime sunmayı amaçlıyor.

719650cookie-checkYönetmen Şenocak’tan AB ve ABD’ye çağrı: Destek olun da filmi bitirelim

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.