Yürüyüş için gelenlere kontrol

Cumhuriyet’in 89. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Ankara’da yürüyüş yapılacak. Kent girişinde önlem alan güvenlik güçleri, yürüyüş için gelen araçları durdurdu ve araçta bulunanlara kimlik kontrolü yaptı.

Cumhuriyet’in 89. kuruluş yıldönümü nedeniyle Birinci Meclis önünde “Cumhuriyet yürüyüşü” yapılıyor.

CHP, DSP ve İşçi Partisi ile Sivil Toplum Kuruluşları’nın da destek verdiği yürüyüşe valilik izin vermiyor.

Kent girişinde araçları durduran güvenlik güçleri, çeşitli kontroller yaptı. Ekipler, araçlardaki vatandaşlara nüfus cüzdanlarını da sordu.

ATATÜRK POSTERİ VE TÜRK BAYRAKLARIYLA GELDİLER

Bu arada, yürüyüş için gelenler Ulus Atatürk heykeli önünde gruplar toplanmaya başladı. Polis, Birinci Meclis’in bulunduğu Cumhuriyet Bulvarı’nı trafiğe kapattı.

”Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, ”Tam bağımsız Türkiye” sloganları atan, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan grubun, Atatürk heykeli önünde Atatürk bulvarına inmesiyle yol tamamen trafiğe kapandı.

Atatürk Bulvarı’nı trafiğe kapatan grup ile emniyet güçleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

İZİN VERİLMEDİĞİ İDDİASI

Öte yandan, aralarında İstanbul, Manisa, Yalova ve Balıkesir’in de bulunduğu birçok kentten yürüyüşe katılmak isteyen bazı gruplara izin verilmediği öne sürülmüştü.

Yürüyüşe katılacak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada, “Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi baskıyı uygularlarsa uygulasınlar, halkla beraber elimizde bayrak, Mustafa Kemal önderliğinde Türkiye’yi çağdaş uygarlığa taşımak için mücadele edeceğiz” dedi. (ntvmsnbc)

1362150cookie-checkYürüyüş için gelenlere kontrol

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.