YSK Başkanı: Erdoğan’ın adaylığı konusunda çalışma yaptırdım

Alican Uludağ / DW – YSK Başkanı Akkaya seçimlerde Erdoğan’ın 3. defa aday olup olamayacağından İmamoğlu’na verilen hapis cezasına, seçim güvenliğinden Suriyeli seçmenlere kadar birçok konuda DW Türkçe’nin sorularını yanıtladı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muharrem Akkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 seçimlerinde yeniden Cumhurbaşkanı adayı olup olamayacağı konusunda bir çalışma yaptırdığını açıklayarak, “Bu konuyu anayasa hukukçusu olan, güvendiğim bir arkadaşımla istişare ettim. Araştırdık. Bir kanaatim var. Görüşüm oluştu” dedi. Bu konuda görüşünün ne olduğunun sorulması üzerine Akkaya, Erdoğan’ın adaylığı konusunun YSK’nın önüne gelme ihtimali bulunduğunu belirterek, açıklaması halinde “ihsas-ı rey” olacağını kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na dönemin YSK üyelerine “Ahmak” dediği iddiasıyla verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası ve siyasi yasak kararı hem siyasette hem de yargıda gündem yarattı. İmamoğlu’nun cezası henüz istinaf ve Yargıtay tarafından onanıp kesinleşmedi. Ancak hapis cezası “İmamoğlu’nun adaylığını engeller mi?” tartışması başladı. Bu aşamada Habertürk TV’den Kübra Par’a konuşan YSK Başkanı Muharrem Akkaya, “Adayken ceza alırsa adaylığı düşmez mi?” sorusuna “Hayır, adaylığı düşmez, isterse yarışabilir ama seçilmesi durumunda mazbatası verilmez” dedi. Akkaya’nın bu sözleri “ihsas-ı rey” tartışması başlattı.

DW Türkçe’nin aldığı bilgiye göre, 16 Aralık Cuma günü YSK’da yapılan gündem toplantısında Başkan Akkaya’nın İmamoğlu davasıyla ilgili Habertürk TV’ye yapacağı açıklamalar, gündeme getirilmedi. Bu nedenle diğer YSK üyeleri de açıklamaları, basından takip etti.

DW Türkçe, bunun üzerine YSK Başkanı Muharrem Akkaya’yı arayarak başta İmamoğlu davası ve Erdoğan’ın adaylığı olmak üzere birçok konuyu sordu.

HABERİN DEVAMINI KAYNAĞI DW‘DEN OKUMAK İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ
https://www.inspiredminds.de/tr/ysk-ba%C5%9Fkan%C4%B1-erdo%C4%9Fan%C4%B1n-adayl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-konusunda-%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fma-yapt%C4%B1rd%C4%B1m/a-64144840

2655060cookie-checkYSK Başkanı: Erdoğan’ın adaylığı konusunda çalışma yaptırdım

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.