YSK itirazları karar bağlıyor

İstifa, itiraz ya da inceleme üzerine listelerde meydana gelecek eksilmeler YSK tarafından bu akşam siyasi partilere bildirilecek.


Yüksek Seçim Kurulu (YSK), milletvekili geçici aday listelerine yapılan itirazlara ilişkin il seçim kurullarının kararlarına yapılan itirazları bu akşama kadar karara bağlayacak. İstifa, itiraz ya da inceleme üzerine listelerde meydana gelecek eksilmeler YSK tarafından bu akşam siyasi partilere bildirilecek. 


YSK’nın belirlediği seçim takvimine göre, il seçim kurullarının itirazlara ilişkin kararlarına yapılan itirazların kurul tarafından karara bağlanması bugün tamamlanacak. 


Milletvekilliği geçici adaylığından istifalar da bugün saat 17.00’ye kadar YSK’ya bildirilecek. 


İstifa, itiraz veya inceleme üzerine adaylıktan çıkarılanlar nedeniyle ortaya çıkan aday eksilmeleri YSK’ca siyasi partilere bildirilecek. 


Seçim takvimi bundan sonra şöyle işleyecek: 
-17 Haziran Pazar: Aday listelerinde meydana gelen eksikliklerin, ilgili siyasi partilerce tamamlanarak, YSK’ya bildirilmesinin son günü. 
-19 Haziran Salı: YSK’ca milletvekili kesin aday listeleri seçim çevreleri itibariyle ilan edilmek üzere; il seçim kurullarına, Resmi Gazete, radyo ve televizyonda yayınlanmak üzere ilgili mercilere gönderilecek. Seçim çevrelerine ilişkin kesin aday listeleri il seçim kurullarına gönderilecek. YSK tarafından birleşik oy pusulası basımına; basım tamamlandıkça bir plan dahilinde dağıtımına başlanacak. Gümrük kapılarında kullanılacak oy pusulalarının basımı ve diğer araç ve gereçlerle birlikte ilgili seçim kurullarına gönderilmesine başlanacak.

1044120cookie-checkYSK itirazları karar bağlıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.