YTL Avusturya’ya pahalıya patladı

Avusturya basınında, Madeni YTL’nin euro ile aynı ebat ve ağırlıkta olduğu yolundaki haberler üzerine açıklama yapan sokaktaki sigara ve meşrubat makinaları işletmesi Başkanı Johann Wieland, ”ülke genelindeki 160 bin sigara otamatının, madeni para atılan kanalındaki elektronik sistemi değiştirmek gerektiğini” söyledi.

Üç yıl önce, Avusturyanın ulusal para pirimi Şiling’ten Euro’ya geçiş sırasında da benzer bir değişiklik yaptıklarını anımsatan Wieland, ”sigara ve meşrubat makinalarının para kanallarındaki elektronik sistemin değiştirilmesinin makina başına 300 ila 500 euro’ya malolacağını” kaydetti.

Türkiye’de YTL’nin 1 Ocak’tan itibaren tedavüle gireceğini belirten Wieland, ülke genelindeki 160 bin makinada gerekli değişikliği yapamayacaklarını, bu yüzden de geçici olarak makinalardaki 2 euro kanalını kapatmayı planladıklarını bildirdi.

Avusturya basınında yer alan haberlerde, madeni 1 YTL’nin Avusturya’daki sigara makinalarında 2 euro yerine, 50 kuruşun ise 1 euro yerine kullanılabileceği öne sürüldü.

Avusturya’da bir paket sigara 3.40 eurodan satılıyor. İddia edildiği gibi madeni 1 YTL ile 50 kuruşun sigara makinalarında kullanılabilmesi halinde, makinaya 2 YTL atan kişi bir paket sigara aldıktan sonra 0.60 euro da geri alabilecek.

YTL tedavüle çıkmadan paniğe kapılan Avusturya’daki Sigara ve Meşrubat makinaları işletmesi (Automatenhersteller), YTL için makinalarda yapacağı değişiklik için 4.8 milyon euro para harcayacak.

1096980cookie-checkYTL Avusturya’ya pahalıya patladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.