Yumruklu saldırı dosyası derinleştiriliyor

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Sadık Bayındır, Orhan Övet’in “Ben saldırıyı yapacağımı emniyete muhbirlik yapan Ahmet Gençyılmaz’a söyledim” demesi üzerine harekete geçti. Savcılık talimatıyla Gençyılmaz Emniyet’te ifade verdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na Meclis’te yumruklu saldırı gerçekleştiren Orhan Övet’in olayı önceden söylediği polis muhbiri olduğu iddia edilen akrabası Ahmet Gençyılmaz’ın ifadesi alındı. Terörle Mücadele (TEM) Şubesi’nde tanık olarak dinlenen Gençyılmaz, “Ben Emniyet’e muhbirlik yapmadım” dedi. Övet’in saldırıyı önceden yapacaklarını kendilerine söylediğini belirten Gençyılmaz, Elmadağ İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün Övet’e “fabrikada iş teklif ettiği”, Belediye Başkanı AKP’li Gazi Şahin’in de yardımda bulunduğunu söyledi. Savcılık, muhbir olduğu öne sürülen Gençyılmaz’ın o dönemki telefon görüşmelerini mercek altına aldı.

Kılıçdaroğlu’na Orhan Övet adlı kişi tarafından Meclis’te yumruklu saldırıda bulunulmasına ilişkin soruşturma derinleştiriliyor. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Sadık Bayındır, Övet’in “Ben saldırıyı yapacağımı emniyete muhbirlik yapan Ahmet Gençyılmaz’a söyledim” demesi üzerine harekete geçti. Savcının talimatı üzerine Ahmet Gençyılmaz, Ankara Emniyeti TEM Şube’ye giderek ifade verdi. Ahmet Gençyılmaz ifadesinde şunları söyledi:

‘Esrar kullanıyordu’

“Orhan Övet isimli şahsı çocukluk yıllarından itibaren aynı mahallede oturduğum için tanırım. Annesi tarafından uzaktan akrabalığım var. Sık sık görüşmekteyiz. 22 Mart günü düğünüme geldiği sohbet esasında bana CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na saldıracağını söylemişti. Fakat ben ciddiye almadım. Yaklaşık bir hafta sonra soyadını bilmediğim Yavuz isimli şahıs, Orhan Övet ve ben muhabbet etmek için buluştuğumuzda Kılıçdaroğlu’na saldırıda bulunacağını yineledi. Yavuz, Orhan ve ben çok samimi arkadaşız. Muhabbet esnasında Yavuz ve Orhan esrar kullanıyordu. Orhan’ın Kılıçdaroğlu’na saldıracağını ben kimseye söylemedim. Bunu yalnız ben ve Yavuz bilmektedir. Söylediği zaman, Yavuz’la Orhan’a gülüp geçmiştik. Orhan, birçok kez farklı ortamlarda ve farklı kişilere Kılıçdaroğlu’na saldıracağını söyledi. Fakat ben bu konuda hiçbir kimseye ya da kuruma bilgi vermedim.”

CHP’de çalışmış, AKP’den yardım almış

Orhan’ın ilçedeki bütün partilerle ilişkisi olduğunu kaydeden Gençyılmaz, “Seçim zamanı CHP seçim bürosunda kısa süreli çaycılık yaptı. Alperen Ocakları’nda bulunan İ.S isimli şahıs ile arada görüşmekteydi. Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin’den yardım talebinde bulunduğunu ve kendisine yardım yapıldığını duydum. Orhan Övet’in hiçbir siyasi bağlantısı olduğunu düşünmüyorum. Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta çok farklı paylaşımları vardı. Orhan’ın ne düşündüğünü ne yapacağını hiçbir zaman çözemedim” dedi.

Tanık Gençyılmaz, Orhan Övet’e Elmadağ Emniyet Müdürlüğü’nde çalışan polislerin, ilçede bulunan fabrikalardan “istediğinde çalıştırırız yeter ki sen çalışmayı iste” dediklerini söylerken, buna karşın Orhan’ın bu teklifi kabul etmediğini söyledi. Kendisinin Elmadağ Emniyeti’ne olaya ilişkin herhangi bir bilgi vermediğini öne süren Gençyılmaz, “Muhbir olarak da çalışmadım. Hatta ilçe Emniyet personeli ile tartıştığım için denetimli serbestliğimi Elmadağ’dan Sıhhiye’de bulunan Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ne taşıdım” ifadesini kullandı.

HTS kayıtları incelenecek

Öte yandan savcılık, Ahmet Gençyılmaz’ın “muhbirlik yapmadım” sözünü inandırıcı bulmadı. Gençyılmaz ve Emniyet’in aksi açıklamalarına karşın araştırmaya genişleten savcılık, TİB’e yazı göndererek Orhan Övet’in yanı sıra Ahmet Gençyılmaz’ın da olay günü ve öncesinde yaptığı telefon görüşmelerini içeren HTS kayıtlarını istedi. TİB’den gelecek kayıtlar, iki şüphelinin olay öncesinde kimlerle görüştüğü, Emniyet’le herhangi bir irtibat olup olmadığını açığa çıkaracak. Diğer yandan savcılık, Övet’in mal varlığını da araştırıyor. Alican Uludağ / Cumhuriyet

1417030cookie-checkYumruklu saldırı dosyası derinleştiriliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.