“Yunanistan krizi bulaşıcı bir virüs gibi”

The Guardian ayrıca dün yaşanan üç gelişme sonrası Avrupa’nın mali krizinin derinleştiğini, İngiltere’nin de krizin parçası olabileceği yolunda endişelerin arttığın belirtti. Gazeteye göre piyasalarda paniğe yol açan son gelişmeler; İspanya’nın kredi notunun düşürülmesi, Portekiz’in yeni kemer sıkma önlemleri açıklaması ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, Yunanistan’ın esasında geçmişte Euro bölgesine dahil olmaması gerektiğini söylemesi…

The Guardian iç sayfalarında da, “Avrupa’nın düşen dominoları, İngiltere’yi yeni bir mali krize itecek mi?” diye sordu. İngiltere’nin 2010’daki bütçe açığının, Gayri Safi Yurt İçi Hasıla’ya oranının yüzde 13,3 olması bekleniyor.

Mali kriz yüzünden yatırımcıların güveninin azalması ise ağır bir borçlanma programı olan İngiltere için borçlanma maliyetini artıran bir gelişme sayılıyor. Gazete, “İngiltere’nin korkusu, tüm bu gelişmeler sonucu faiz oranlarının artması ve ülke ekonomisinin yeniden resesyona girmesi” yorumunu yaptı..

The Guardian’ın ekonomi editörü Larry Elliott da, “İlk domino” başlıklı yazısında, “Yunan krizi Euro bölgesinin kırılganlığını ortaya çıkarıyor. Sterlin İngiltere’ye yardım ediyor ancak biz de dokunulmaz değiliz” dedi.

1241980cookie-check“Yunanistan krizi bulaşıcı bir virüs gibi”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.