Yunanistan’dan AB desteği

Washington’da bulunan Bakoyanni, Stratejik ve Uluslararası Etütler Merkezi (CSIS) adlı düşünce kuruluşunda yaptığı konuşmada, ”üyelik gereklerinin tam olarak yerine getirilmesi, üyeliğin yolunu açmalı. Bazıları başka türlü düşünüyor, ancak biz AB’nin sözünü tutması gerektiğine inanıyoruz. Türkiye’ye bu adil şansı vermeliyiz” dedi.


Bakoyanni, ”zaten tam üyelikten bahsederken bugünkü Türkiye’yi değil, 15-20 yıl sonraki Türkiye’yi konuşuyoruz. Eğer gerekli reformları gerçekleştirmede isteklilerse bizim de kendi sözümüze bağlı kalmamız gerekir” diye konuştu.


Kıbrıs sorunu çözülmeden Türkiye’nin AB’ye girmesinin ise söz konusu olmayacağını ileri süren Bakoyanni, Kıbrıs sorununun çözümü yönünde bu yıl bir fırsat penceresinin ortaya çıkacağı umudunu taşıdığını belirtti.


Bir Yunanlı gazetecinin, ”Türkiye AB’ye girerse biz onlara karşı avantajlarımızı kaybetmez miyiz? Türkler, Ege adalarına akın etmez mi, oraları istila etmez mi?” diye sorması üzerine Bakoyanni, en başından beri, Türkiye’nin tam üyeliği durumunda bile serbest dolaşım gibi bazı konularda kısıtlamalar öngörüldüğünü kaydederek, ”Dolayısıyla Türklerin Ege adalarını istila etmesi söz konusu olmaz, tam tersine Ege’nin barış denizi olması herkes için iyi olur” dedi. 
 

1055280cookie-checkYunanistan’dan AB desteği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.