Yurtsever Yasası’na izin çıktı

Başkan Bush’un partisinden olan senatörler Yurtsever Yasası’nın temel hak ve özgürlükleri ihlal ettiğini söylüyordu, ancak şimdi kaygılarına yanıt verilmesinden tatmin olduklarını belirtiyorlar.

Kongre geçen aralık ayında, 11 Eylül 2001 saldırılarından sonra geçirilen tartışmalı yasanın süresini uzatmayı bireysel hakları çiğnediği kaygısıyla reddetmişti.

Dün bu gelişmeyle aynı sıralarda Başkan Bush El Kaide’nin 2002 yılında Los Angeles’ın en yüksek binasına saldırı planını engellediklerini açıkladı.

Washington’da Ulusal Muhafızlar Birliği’nde bir konuşma yapan Bush, saldırı planının 11 Eylül’dekilerle benzerlik taşıdığını söyledi.

Bush’a göre, eylem planı uyarınca, kaçırılacak bir uçak Los Angeles’taki Kütüphane Kulesi’ne (Library Tower) çarpacaktı.

‘Teröristler Güney Asyalıydı’

Kütüphane kulesi, Los Angeles’ın en yüksek binası. Bina 310 metre yüksekliğinde.

Bush’un açıklamasına göre, Los Angeles’a saldırı planı 11 Eylül saldırılarının beyni olduğu öne sürülen Halid Şeyh Muhammed tarafından hazırlandı.

George Bush, “Teröristler ayakkabılarının içine gizleyecekleri bombalarla kokpitin kapısını hava uçuracaklar, uçağın kontrolünü ele geçirdikten sonra binaya çarpacaklardı” dedi.

Bush, bu saldırıda Arap hava korsanları yerine, dikkat çekmemesi için Güney Asyalı gençlerin kullanılmasının planlandığını söyledi.

George Bush’a göre, bu saldırı için seçilen kişiler, Afganistan’da eğitim aldılar ve El Kaide lideri Usame bin Ladin’le görüştüler.

ABD Başkanı saldırının bir Güneydoğu Asya ülkesinden gelen istihbarat sayesinde önlendiğini söyledi.

Bush, söz konusu ülkenin adını vermedi, ancak bu ülkenin Güneydoğu Asya’da bazı saldırılardan sorumlu tutulan Cemaat-i İslami adlı radikal İslamcı örgüte karşı mücadele verdiğini belirtti. (BBC)

1123260cookie-checkYurtsever Yasası’na izin çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.