Zamana sahip olmak

Kendisine acımadığından kimsede ona acımaz.önce insan kendini düşünmeli değil mi?


Zamanın kıymetini bilemeyenler her zaman kaybedenlerdendir.Değerlerini kaybetmek istemeyenler zamanı sıkı disiplin altına alarak zamana hakim olmalıdır.


Ayrıca ilerlemek, yükselmek  gayesi olanlarda mutlaka zamanını ekonomik kullanmalıdır.


Zamana hakim olan kişi hayatın dizginlerini eline almıştır.Bu insan zamanın dizginleri elinde olduğu için zamanını planlı sarf eder.


Maddi alanda cömertlik makbuldür.Ama zaman konusunda ise, zamanı boşa harcama noktasında ise cömertlik hiç önerilmez.Aksine zamanı harcamamızda elimizin çok sıkı olması istenir.


Zamanımızı lüzumlu işlerimize harcamamız gerekiyor.,Gençlerimiz özellikle gelecekte pişman olmak istemiyorlarsa, zamanlarını verimsiz ve boş işlerde harcamamalıdırlar.


Zamanı maddi olarak harcandıktan sonra kesinlikle satın alamayız.Zamanı dünyadaki bütün varlıkları versekte bir saniyesini geri getiremeyiz.


İnsanlar bu gün kariyer sahibi olmuşlarsa,  mutlaka zamanlarını çok iyi değerlendirmişlerdir.


Sıradan insanlardan konuşmuyoruz.Hedefi olanlardan,  bir şeyler üreteyim diyenlerden konuşuyoruz.


Dediğimiz insanların hayatında kolaylık sağlayan ,mucitlerin izinde olacaklara sözümüz.Ve onlar gibi olmak isteyenlerde,  aynen onlar gibi yaşamalıdırlar.Onlara da bize verilen saat kadar zaman tahsis edildi günlük.


Yani onların günlük yaşantılarında bize verilen saatten fazla saat verilmedi.


Onlar zamanı bereketlendirdiler.Uykudan feragat ettiler.Zamanlarının saniyesinin içini doldurdular.Boşa vakit harcamadılar.


Mutlaka sabahları erken kalktılar.Sabah erken kalkarak güne erken başladılar.Erken çıkan, erken yol alır.


Tatildir erken kalkınmaz diye düşünceleri hiç olmadı.Olsaydı insanlara faydaları olmazdı.Hem tatil düşüncen olacak,  hem de başarı bekleyeceksin bu mümkün değildir.


Bu arada gençlerimizin şunlara dikkat etmeleri gerekiyor.


Gençlerimizin boş vakit harcamaya halkları yok.Okullarını başarılı şekilde bitirerek diplomalarını almaları gerekiyor.Gençler eğlenmeyecek miyiz? Diyebilirler, idealist olanlar pek demez.


Aslında gençlerimiz şöyle demeliler.Zevklenecek çok günlerimiz olacaktır ileride o zaman eğleniriz deyip geçmeleri gerekiyor.Gençliğinde boş vakit geçiren kişilerden başarılı olan birini bilen var mı?


Geçmişte ünlü olan kişilerden, hiç vaktini değerlendirmeden başarılı oldum diyen duymadık.Başarının önünde ve arkasında vaktini iyi ve verimli kullanma düsturu gelmektedir. Zamanının hesabını verecek şekilde kullanan insanlar ödülünü alır.


Yarışmalarda bile atletler aynı hizadan parkurda yarışıyorlar.Aynı anda başlıyorlar sadece birisi galip geliyor yani birinci oluyor.Zamanı iyi kullanan ve zamanında antrenman yapanlar kazanıyorlar


Hayatta böyle, askerde, okulda, meslek hayatımızda .Hele ÖSS de bu daha bariz görülüyor.Ya zamanı dengeli kullanamadım.


Yoksa imtihandan çıkınca, baktım, yetiştiremediğim soruları biliyormuşum.İşte zamanı planlayamadığından kaybetmiş oluyor.Ama onu zamanın kullanımını imtihan anında becermeliydi.


İş işten geçtikten sonra hiç anlamı yok.ÖSS de her soru için standart vakit var.Vaktini her soruya bilinçli olarak dağıtan ve kullanan öğrenciler başarılı olurlar.


Diğerleri ise zaman kullanımında beceri sahibi değilseler baştan kaybetmişlerdir. Onun için gençlerimiz Internet cafe yerine kitap okumalıdır.


Okulunun gerektirdiği şekilde hayata hazırlanmalıdırlar.Yok benim babamın varlığı yeter gibi düşüncelere kimseye önermiyoruz.En güzeli kendimizin elimizin emeğiyle kazanmamızdır.


Zamanımızı iyi planlamalıyız.Son pişmanlık fayda vermez.

710700cookie-checkZamana sahip olmak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.