Zehir gemisi bu kez Polanya’da enselendi

Denizcilik Ekonomi Bakanı Rafal Wiechecki, Şubat ayından itibaren Gdańsk Tersanesi’nde demir atan asbest yüklü gemi Rotterdam’ın Polonya  karasularını acilen terk etmesi için talimat verdiği öğrenildi.

Asbest yüklü gemi Rotterdam’ın Polonya karasularını terk etmemesi durumunda tersaneden uzaklaştırılacağını söyleyen Bakan Wiechecki, geminin sahibi hakkında yasal işlemler yapılacağını ve para cezasına çarptırılabileceğini belirtti.

ASBESTLİ HOTEL

Şubat ayında Gdańsk Tersanesi’ne demir atan Hollanda bandıralı Rotterdam adlı asbest yüklü geminin,  yüzen otele dönüştürüldüğü ve halen Gdansk’ı ziyaret eden turistler tarafından kullanıldığı ortaya çıktı.

HOLLANDA BU KONUDA SABIKALI

Zehir yüklü gemiler konusunda Hollanda sabıkalı sayılıyor. Daha önce de Hollanda’dan Türkiye’ye sökülmek için gönderildikten sonra üzerinde 1 yerine 54 ton asbest taşıdığı belirlenen Otapan adlı gemi iki ülke arasında bir krize neden olmuştu. Söz konusu gemi hala Çeşme’nin 11 mil açığında yeni rotasını öğrenmek için bekletiliyor.

Taşıdığı asbest miktarının beyan edilenden çok daha fazla olduğu ortaya çıkan Otapan gemisiyle ilgili Türkiye’ye doğru olmayan bilgi veren Hollanda Çevre Bakanı Pieter van Geel’in Ankara ziyareti de gergin geçmişti.

 

1135510cookie-checkZehir gemisi bu kez Polanya’da enselendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.