Zekeriya Hoca mı torpil yaptı, çocukları mı?

Dün birçok internet sitesinde  Prof. Dr. Zekeriye Beyaz’ın iki kızının da Bugün gazetesinde çalışmaya başladığı ve hocanın, gazetecilik geçmişi olmayan kızlarını torpille bu gazeteye editör yaptırdığı yazıyordu.


Haberin kaynağı Türktime sitesi yazarı Talat Atilla’ydı. Atilla’ya göre bu durum, gazetedeki diğer çalışanlar arasında huzursuzluk yaratmıştı. Bugün gazetesine paraşütle inen Mihriban ve Aysen Beyaz yüzünden pek çok çalışan işinden olma tehlikesi yaşıyordu.


Yazıda Zekeriya Beyaz’ın oğlu Oğuzhan Beyaz’ın da bir süre Takvim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yaptığının altı çizilmişti.


***


Bugün Oğuzhan ve Mihriban Beyaz’dan bu iddialara cevap gelmiş.


Oğuzhan Beyaz, Zekeriya Beyaz’ın kızlarını torpille editör yaptığı iddialarına kardeşlerinin yanıt vereceğini ancak paraşütle mi editör oldukları konusunda, muhatap olduğu için kendisinin açıklama yapma gereği duyduğunu ifade etmiş:


“Takvim Gazetesi’nde 7 yıl Yazı İşleri Müdürlüğü, 5 yıl Genel Yayın Yönetmenliği yaptım.. Yani haberi yazan arkadaşın küçümsercesine ifade ettiği ‘bir süre’ değil. Her ikisi de 10’ar yıllık elemanlardır.


Kardeşlerim, benden önceki Genel Yayın Müdürü Tevfik Yener tarafından göreve başlatılmış, benim dönemimde de başarıyla çalışmışlardır. Zaten aksi de mümkün değil.” 


Mihriban Beyaz da, “Size “gazetecilik geçmişi olmayan” Mihriban Beyaz’ın kısaca gazetecilik geçmişini aktarmak istiyorum” diyerek söze başlamış ve şöyle devam etmiş:


“10 yıl Takvim gazetesinde redaktör, editör, yazı işleri müdürü ve haber müdürü olarak çalıştım.


Takvim gazetesine ilk yazı işleri işleri müdürü olduğum tarih, usta gazeteci Tevfik Yener’in genel yayın yönetmenliği dönemindedir. İlerleyen dönemlerde yönetici olarak görev yaptım. 10 yıldır basın kartı sahibiyim.


1.5 yıl Sabah Gazetesi’nin Günaydın ekinde editör ve yazı işleri müdürü olarak ter döktüm.


Eylül 2006 tarihinden bu yana yani 1 yıldır Bugün gazetesinde editör olarak onurumla çalışmaktayım.


Haberinizde iddia edildiği gibi, meslek yaşamımın hiçbir döneminde torpil, adam kayırma gibi ahlak dışı ilişkilerin içinde olmadım. Mesleki tecrübem, donanımımım ve iş ahlakım bu gibi onursuzlukların çok üzerindedir.


Kardeşim Aysen Beyaz, 2 ay önce işbaşı yaptı. Göreve başlaması yazınızda sözü edildiği gibi ‘baba’ torpiliyle değil, gazetedeki ihtiyaçtan dolayıdır. Aysen Beyaz’ın 10 yıllık gazetecilik geçmişi vardır. Gazeteye giriş yöntemi, basın emekçilerinin iş bulmak için takip ettiği klasik yöntemdir. Yani yazı işlerinde ihtiyaç duyulmuş ve teklif edilmiştir. O da kabul etmiştir.”


***


Beyaz kardeşlerin gazetecilik geçmişlerine bakılınca birbirlerini kollayıp, korudukları ortaya çıkıyor. Ağabey, kardeşlerini genel yayın yönetmeni olduğu gazetede çalıştırıyor. Kızkardeşlerden biri bir gazeteye gidince, diğerini de yanına alıyor vs…


Şöyle bir düşünüyorum da, on yıl önce Zekeriya Beyaz’ı kimse tanıyor muydu acaba? Eskiden hocayla üniversitenin değişik mekanlarında zaman zaman karşılaşırdık. O zamanlar henüz bu kadar tanınmış bir isim değildi. Onun geniş kitleler tarafından tanınmadığı bu yıllarda, üç çocuğu gazetecilik yapıyordu.


Ben bu yüzden Zekeriya Hoca’nın çocuklarına torpil yapıp yapmadığı konusunda yorum yapmayacağım. Fakat hocanın son yıllarda medyanın en çok ilgi duyduğu isimlerden biri olmasında, çocuklarının katkısının olup olmadığını biraz durup düşüneceğim.


 

669210cookie-checkZekeriya Hoca mı torpil yaptı, çocukları mı?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.