Zeki Sezer bakanlığa sıcak bakıyor

CHP ile yapılan işbirliğini toplumun doğru algıladığını anlatan Sezer, işbirliğinin sonucundan memnun olduklarını belirterek, ”Bizim şu anda geldiğimiz noktada, bu işbirliğinden Türkiye’nin önünü açabilecek bir iktidar seçeneği çıkacağını düşündüğümüz için memnunuz” dedi. 


CHP listelerinden aday gösterilen DSP’lilerin hepsinin seçilecek sıralarda yer aldığını belirten Sezer, ”Ama sayı çok sınırlı, grup olamayacak. Sayımız ne olursa olsun, biz orada grup gibi çalışacağız. Grup sadece resmi rakamla olmaz. Orada bir grup DSP’li olacak ve çok önemli işler yapacaklar. DSP önümüzdeki süreçte parlamentonun uzlaşı ve diyalog merkezi olacak” diye konuştu. 


Sezer, 22 Temmuz’daki milletvekili seçiminde CHP’nin iktidar ya da iktidar ortağı olması halinde kabinede bir görev alıp olmayacağı konusunda da ”CHP iktidar olacaksa DSP ile birlikte iktidar olacaktır. Milletvekili adaylığını peşin reddetmiştim ama Bakanlar Kurulu’nda görev almayı kabul edebilirim. O koşullara bağlı” değerlendirmesinde bulundu. 


Zeki Sezer, CHP-DSP işbirliği ve kendilerinin seçime girmeme kararlarıyla ”AK Parti’nin tekrar iktidar olmasını engelleyecek en önemli adımı attıkları” görüşünü dile getirdi.

1044150cookie-checkZeki Sezer bakanlığa sıcak bakıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.