Zelenskiy’den Türkiye’ye “çifte standart” eleştirisi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, “Türkiye bir yandan savaşta arabulucu rolü üstleniyor, diğer yandan Rus turistleri ağırlamaya hazırlanıyor” diyerek Türkiye’ye sitem etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, “Türkiye bir yandan savaşta arabulucu rolü üstleniyor, diğer yandan Rus turistleri ağırlamaya hazırlanıyor” diyerek bunun ‘çifte standart’ olduğunu söyledi. MHP Genel Devlet Bahçeli, “Batının tahrikleriyle bazı ülkelerin savaşı kalıcı kılmaya yönelik çabalarıyla konuşma yapmak doğru değildir ” dedi.

Yunan ERT televizyonuna konuşan Zelenskiy, gazetecinin “Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşında barışçıl bir rol oynarken, ordusuyla Yunanistan’a meydan okuyor, bu çelişki değil mi” sorusuyla ilgili şunları söyledi:

“Tüm Yunan halkının bizi desteklemesini isteriz. Diğer taraftan Yunanistan ekonomisinin önemli bir gelirinin turizmden geldiğini biliyoruz. Rus turistler de Yunan ekonomisine uzun yıllar boyunca önemli katkı sundu. Aynı şey Türkiye için de geçerli. Bir yandan Türkiye, Ukrayna’yı desteklemek için arabulucu rolünü üstleniyor. Diğer yandan örneğin Rus turistler için turizm hazırlıkları yapıyor. Bunu da görüyoruz. Ben bir devlet başkanı olarak, dostane ilişkilere sahip olmak isterim. Ama bu şekilde olmaz. Bunu söylemek zorundayım. Bu meseleyi bu şekilde ele alamazsınız. Bu bir çifte standarttır. Bu adil değil. Bu nedenle Türkiye’nin dikkatini bu noktaya çekiyorum. Çünkü bir tercih yapılmalı. Siz gerçeğin tarafında mısınız, değil misiniz?”

BAHÇELİ: ZELENSKİY TÜRK MİLLETİNE GÜVENSE DAHA İYİ OLUR
Sözleri, Rus turistlerin ülkeye gelmesinin savaştan bağımsız değerlendirilmesi gerektiği şeklinde eleştirilen Zelenskiy’in Türkiye’ye dair sitemini, Yunan televizyon kanalında dile getirmesi ayrıca tepki topladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bayram namazı sonrası “yaptığı açıklamada Zelenskiy, Yunanistan’a değil de Türk milletine güvense daha iyi olur” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, “Ukrayna-Rusya Savaşı’nda dünya ülkelerinin ortaya koymuş olduğu tavırları, duruşları dikkate aldığı zaman Zelenskiy’in Türk milletine, Türk devletine, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine çok saygılı bir üslup kullanması lazım” şeklinde konuştu. “Batının tahrikleriyle bazı ülkelerin savaşı kalıcı kılmaya yönelik çabalarıyla konuşma yapmak doğru değildir” diyen Bahçeli konuşmasında, “Bugün için Rusya-Ukrayna Savaşı’nı İstanbul Barış Projesi ile çözmeye yönelen tek ülke Türkiye’dir. Zelenskiy, Yunanistan’a değil de Türk milletine güvense daha iyi olur.” ifadelerine yer verdi.

ŞAMİL TAYYAR: “APTAL KOMEDYEN!”
AKP milletvekili Şamil Tayyar “Zelenskiy, Rus turistleri kabul ettiği için Türkiye’ye kırgınmış. SİHA gönder. Binlerce yetimi, öksüzü kabul et. Yüzlerce yardım tırını ulaştır. Barış için kendini parala. Sen kalk Yunan kanalında saçmala. Aptal komedyen!” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE, ARABULUCULUK ROLÜNDE HEVESLİ
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kiev’de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüştü. Kalın, başta Mariupol olmak üzere sivillerin tahliyesi ve insani koridor açılması konularını ele aldıklarını söyledi.

ERDOĞAN PUTİN İLE GÖRÜŞECEK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu hafta içerisinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşme planlarını olduğunu söyledi. Çamlıca Camii’nde bayram namazı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan “Ukrayna’nın doğusuyla ilgili atılacak adımların çözüm noktası, inanıyorum ki Türkiye olacaktır, İstanbul veya Ankara olacaktır” ifadelerini kullandı.

2603200cookie-checkZelenskiy’den Türkiye’ye “çifte standart” eleştirisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.