'Zerdari’nin işi zor…'

İngiltere'de yayınlanan ciddi pazar gazetelerinden The Sunday Telegraph gazetesi, Pakistan'ın yeni seçilen Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari'nin, on yıl sonra, Butto hanedanını yeniden iktidara taşıdığını ve ülkenin karşısındaki büyük meselelerin sorumluluğunu üzerine aldığını yazdı.

"Seçilir seçilmez, birlik çağrısı yapan Zerdari, seçim kampanyası sırasında ortaya çıkan sorunların geride bırakılmasını istediğini söyledi" diye yazan Sunday Telegraph gazetesine göre, Zerdari yönetiminin karşı karşıya bulunduğu risklerin başında gelen giderek yayılan Taliban yanlısı isyan, kendisine Cumhurbaşkanı seçilmesine saatler kala düzenlenen suikast denemesiyle gündemin gerisine düştü.

The Independent gazetesi ise, cezaevinde geçirdiği zaman mecliste geçirdiğinden fazla olan Zerdari'nin, Pakistan'ın en güçlü sivil Cumhurbaşkanı olmasının tarihin bir ironisi olduğunu yazdı.

The Independent'a göre, Zerdari'nin önündeki sorunlar listesinin başında, kötüye giden Pakistan ekonomisinin düzeltilmesi yatıyor.

The Independent, Zerdari'nin, Taliban yanlısı isyanla mücadeleye öncelik vereceğini söylüyor ve bir uzmana dayandırdığı yorumla ekliyor, "Taleban karşısında ABD'nin talep ettiklerini uygulamaktan başka bir siyasi stratejileri yok gibi görünüyor…"

1177970cookie-check'Zerdari’nin işi zor…'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.