Zileli: ‘Eve dönüş’lere tepki büyük

“73a Stoke Newington Church Street, London N16 0AS” adresindeki Abney Public Hall’da 24 Ekim Cumartesi saat 15-18.00 arası yapılan konferansta Türkiye’deki son siyasi gelişmeler ele alındı.

Konuk yazar Zileli, “Eve dönüş” kampanyasında hukukun çiğnendiğini belirterek toplumda iktidar partisinin bile öngöremediği bir tepkinin oluştuğunu söyledi. Zileli, Ergenekon Davası’nda da insan haklarının çiğnendiğini belirterek duyarlı toplumun ulusalcı güçlere destek olmasını ve “Beni de içeri alın” kampanyasına omuz vermelerini istedi.

“ADD’NİN KIRMIZI ÇİZGİLERİ”

Dr.Enis User, Türkiye’de gelinen noktanın ABD tarafından “Büyük Ortadoğu Projesi” çerçevesinde tasarlandığını ve CIA tarafından Fetullah Gülen hareketinin örgütlendirildiğini öne sürdü. User, Türkiye’deki “Kürt Açılımı”nın da yine ABD’nin bir projesi olduğunu belirtti.

İADD Başkanı Kağan Güner ise Türkiye’nin çeşitli kırılma noktaları yaşadığını vurgulayarak, “Cumhuriyeti 12 Eylül’den sonra adım adım kaybettik. Bizim için aslolan Türkiye Cumhuriyeti’nin 1937 Anayasası’dır…” dedi. Kemalist devrimin dünyadaki mazlum hakları emperyalizme karşı etkilediğini belirten Güner, Türkiye’nin bugünkü konumunun 1920’lerden de kötü olduğunu öne sürdü.

Güner, İADD olarak Türk-Kürt kardeşliğinin bozulması, Azerbaycan ile sorunlarını çözmeden Ermenistan kapısının açılması ve KKTC’nin bağımsızlığına gölge düşürülmesine izin vermeyeceklerini bu konuların kendileri için “kırmızı çizgi” olduğunu dile getirdi.

DEVRİM KOSTÜMLERİ

Konferans öncesi İADD Gençlik Kolları Temsilcisi moda tasarımcısı Esengül Şaşı’nın hazırladığı “Devrim Kostümleri Tasarım Sergisi” de izlendi.

Konferans Zileli’nin kitaplarını imzalaması ile son buldu ve aynı akşam da konuk konuşmacı Zileli’nin onuruna Wood Green’deki Fatisa Cafe Pizzeria’da akşam yemeği verildi.

825750cookie-checkZileli: ‘Eve dönüş’lere tepki büyük

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.