Özker Özgür, törenle anıldı

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, “Özker Hoca’yı bir barış mücadelecisi ve Kıbrıs aşığı olarak anacağız, anısı her zaman bizlere önder olacaktır” dedi.


Cumhurbaşkanı Talat, Özker Özgür’ün anma töreninde yaptığı konuşmada, Özgür’ün sadece Kıbrıslı Türklerin barış isteyen kesiminin değil, tüm Kıbrıs Türk insanının temsilcisi olduğunu vurgulayarak, “Özgür Hoca’yı unutamayacağız, onu her zaman için sevgi ve saygıyla anmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Özker Özgür’ün Lefkoşa Mezarlığı’ndaki kabri başında saat 10.00’da başlayan törene, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Fatma Ekenoğlu, Başbakan Ferdi Sabit Soyer, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Raşit Pertev, bazı bakanlar, milletvekilleri, yerel yönetim, siyasi parti, sivil toplum örgütü temsilcileri, ailesi ve sevenleri katıldı.


Özgür’ün kabrine çiçeklerin konulması ve saygı duruyla başlayan törende, Özgür’ün oğlu Birikim Özgür ve Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat birer konuşma yaptı.


TALAT: KATKILARI UNUTULMAZ


Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat törende yaptığı konuşmada, Özgür’e saygı ve sevgilerinin sonsuz olduğunu belirterek, Özgür’ün, Kıbrıslı Türklere, Kıbrıs’ta barışa, çözüme, Kıbrıs’ın birleşmesine yaptığı manevi ve bilfiil eylemsel katkının unutulamaz olduğunu söyledi.


Özgür’ün Kıbrıs tarihine damgasını vurmuş bir kişilik olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Talat, Özgür’ün anma törenine değişik görüşlere sahip birçok insanın katılmasının, onun ne kadar çok sevildiğinin bir göstergesi olduğunu kaydetti. 


Kıbrıs Türk demokrasi tarihinde Özgür’ün çok önemli bir yük omuzladığını, CTP çizgisinin ihanetle eş sayıldığı dönemde partin genel başkanlığını yaptığını, uzun yıllar demokrasiye katkıda bulunduğunu, demokratikleşme, sivilleşme mücadelesinin öncülerinden olduğunu anımsatan Talat, “Kıbrıs Türk toplumunun barışa bakışında bir ilerleme elde edilmişse, Özker Hoca buna en büyük katkıyı yapmıştır” dedi. 


Özgür’ün en büyük hedefi olan Kıbrıs’ın birleşmesini göremediğini, ancak Kıbrıslı Türklerin bu uğurda ne kadar ciddi değişiklikler yaşadığını bizzat gördüğünü belirten Cumhurbaşkanı Talat, Özgür’ün her zaman için bu doğrultudaki çabaların sürdürülmesi gerektiğini vurguladığının, hiç biz zaman yılmadığının,  referandumun başarısızlıkla sonuçlanması durumunda bile mücadeleyi sürdürerek, Kıbrıs’ta barışı, çözümü, adanın birleşmesini savunduğunu her platformda dile getirdiğinin altını çizdi. 


“Özker Hoca’yı bir barış mücadelecisi ve Kıbrıs aşığı olarak anacağız, anısı her zaman bizlere önder olacaktır” diyen Cumhurbaşkanı Talat, en kötü, en tartışmalı günlerde bile sevgi ve saygılarını yitirmediklerini, Özgür’ün demokrasi ve hoşgörü anlayışının ilişkilerine temel olduğunu anlattı.


BİRİKİM ÖZGÜR


Birikim Özgür de, “hem bir oğul hem de bir Kıbrıslı Türk olarak bugün burada olmaktan babam Özker Özgür adına büyük bir gurur duymaktayım” dedi.


Babasının çözüm, barış ve demokrasi için bir mücadele sürdürdüğünü, kendilerinin de Kıbrıslı Türkler olarak çok değişik alanlarda, akademik boyutlarda, halk diplomasisi gibi birçok alanda bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.


Özgür, “O’nun arkasında bıraktığı iz bizim için her zaman yol gösterici olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.


 

694480cookie-checkÖzker Özgür, törenle anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.