İzmir mi, Mİlano mu?

BIE üyeleri son kez, önce Milano’nun, daha sonra İzmir’in sunumunu dinleyecek. İki kentin sunumundan sonra salon boşaltılacak ve oylamaya geçilecek. Oylama sonucunun yerel saatle 17.00’de açıklanması bekleniyor. Oylama kararının ardından BIE yöneticileri ve ev sahipliği yapma şansı elde edecek kentin temsilcileri ortak basın toplantısı düzenleyecek.


Türkiye, EXPO’ya ev sahipliği yapabilmek için 2004’te 98 üyeli Uluslararası Sergiler Bürosuna katılmış, bir yıl gibi kısa sürede büronun yönetim kurulu üyeliğine seçilmişti.
İzmir’in başvuru temasını, “Daha İyi Bir Dünya İçin Yeni Yollar-Herkese Sağlık”, Milano’nun başvuru temasını ise “Gezegende Herkesin Doyurulması, Yaşam İçin Enerji” konusu oluşturuyor.


İtalyan hava yollarının içinde bulunduğu mali krizin, Milano için önemli ölçüde dezavantaj teşkil etmesi bekleniyor. Yine Milano’nun daha önce bu fuara ev sahipliği yapması da İtalyanlar için olumsuz puan olarak görülüyor.


İzmir’i şu ana kadar 40’in üzerinde ülke destekleyeceğini resmen ilan etti.


GÜL FRANSA’YA GİTTİ


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Uluslararası Sergiler Bürosu’nun (BIE) EXPO 2015’e ev sahipliği yapacak kentin belirleneceği Genel Kurul toplantısına katılmak üzere özel uçak ANA ile saat 10.20’de Fransa’nın başkenti Paris’e gitti.
Cumhurbaşkanı Gül ile Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan da Paris’e gitti.


 

1057600cookie-checkİzmir mi, Mİlano mu?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.